Govern i reforma horària impulsaran mesures de Reforma Horària a 100 entitats

 La Reforma Horària arriba a les entitats i associacions del Tercer Sector amb el “Projecte 100/18”

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha engegat un iniciativa per a recollir les principals bones pràctiques en el Tercer Sector en relació a l’organització horària i a la gestió del temps a les entitats i associacions, tot facilitant oportunitats de millora per racionalitzar els horaris i ser més eficients.

Amb el nom de “Projecte 100/18” i a través de l’Inventari RH, la reforma horària treballa per fer visibles les bones pràctiques de 100 organitzacions durant el 2017 i el 2018. En concret, s’estan avaluant aspectes rellevants com la direcció per valors i objectius, la formació, la flexibilitat horària, les reunions operatives, els canals de comunicació o el temps dels àpats. En una primera fase, la recollida de bones pràctiques es dur a terme a través d’un formulari en línia (https://goo.gl/forms/ETBCkD2twQcswr702), del qual s’està fent difusió entre les entitats del Tercer Sector. La segona fase consisteix a recopilar les bones pràctiques i, en una tercera fase, les entitats rebran assessorament amb mesures per millorar els seus horaris i augmentar la seva eficiència.

A més, amb el projecte es pretén sensibilitzar i fer pedagogia en el tercer sector i l’associacionisme. Aquest 2017 s’està fent un primer recull amb més d’una trentena d’entitats, i el 2018 s’arribarà al centenar de casos. Els compromisos d’aplicar la reforma horària al tercer sector es van anunciar en la cloenda de la 4a. Setmana dels Horaris, el juny passat.

El Govern ha apostat per a impulsar uns horaris més justos i que permetin una lliure disposició del temps per a la ciutadania. Des de la creació del Consell Assessor per a la Reforma Horària, el 2016, fins a la signatura del Pacte per a la reforma horària, el juliol d’enguany, per més de 110 entitats i organitzacions de la societat civil, la Generalitat de Catalunya ha agafat un paper protagonista amb l’objectiu d’una organització horària més racional i favorable a la conciliació de la vida laboral, associativa i personal.

Per a més informació, podeu contactar amb la Cristina González al telèfon 661161081 o per mail a cristinagonzalez@reformahoraria.cat.

Font: Reforma Horària