Giving Tuesday. Un dia per donar

El dimarts 1 de desembre se celebrarà el Giving Tuesday, un dia per cooperar amb voluntariat, diners o objectes de segona mà, en diferents projectes. 

Giving Tuesday és un moviment global per crear sinèrgies entre ONG, fundacions, ciutadans i empreses mitjançant donatius o voluntariat.

Per fer-ho, el grup promotor de la iniciativa ha creat un web on les entitats poden presentar els seus projectes perquè persones i empreses que vulguin col·laborar-hi puguin aportar el seu ajut, sigui econòmic o en temps.

Entitats

Aquelles entitats o grup de persones que tinguin un projecte o el vulguin crear i fer difusió, poden donar-se d’alta a la plataforma de la web Giving Tuesday, a l’apartat de col·labora. Aquí es podrà definir el projecte pel qual l’entitat vol captar fons o voluntaris.

Per aquelles entitats amb un sistema de donacions on-line, la pàgina web migranodearena.org, plataforma de crowfunding que té com a objectiu recaptar fons per a les ONG, els facilitarà sense cap cost la seva  plataforma per a les organitzacions participants que vulguin recaptar fons per aquesta via.

Persones

Les persones que vulguin col·laborar amb les organitzacions que presentin els seus projectes a la plataforma, ho poden fer realitzant donacions, amb el seu temps, donant aliments, sang o objectes de segona mà. Una altra forma de col·laborar és fent difusió per les xarxes socials amb el hashtag#undiaperdonar.

Empreses

Les empreses que vulguin cooperar amb els projectes, ho poden fer ambaportacions econòmiques, atorgant els seus treballadors temps per realitzar voluntariat a una entitat, difusió d’accions solidàries a les xarxes socials o sinergies entre empreses i organitzacions socials.

Aquest moviment mundial va néixer fa 4 anys a Nova York. Al 2014 es va estendre fins arribar a 68 països. Giving Tuesday va més enllà del consum i les campanyes nadalenques, per això es realitza el primer dimarts de Desembre, tot just abans de començar el Nadal.

Font: Xarxanet.org