L’entitat compta amb vint-i-quatre botigues on realitzar aquesta entrega social, fet que afavoreix l’erradicació d’estigmes.
Els Programes d’Entrega Social que gestiona l’entitat Formació i Treball han tingut un impacte sobre 18.726 beneficiaris i beneficiàries aquest 2023 a través del lliurament de roba a persones procedents de diversos serveis socials o entitats. Aquest servei es fa per mitjà d’un model basat en el dret a escollir, a través de les botigues de roba de segona mà que gestiona l’entitat.
Per poder garantir les entregues i millorar l’experiència de les persones usuàries, Formació i Treball ha apostat des de fa dos anys per anar cap a un model digital en el qual, a través de codis QR vinculats a un import econòmic com a mètode de pagament, s’ha permès passar d’una entrega centralitzada en un únic punt de venta i distribució a un sistema descentralitzat on conflueix la venta i l’entrega social a totes les botigues pròpies de l’entitat.
En total s’han habilitat vint-i-quatre punts de venta oberts a tothom, sobretot a persones que creuen en la moda de segona mà i compren en aquests establiments. D’aquesta manera, s’han pogut distribuir fins a 38.500 peces de roba impulsant així la dignificació en el primer pla i fomentant el dret a escollir en funció dels gustos i preferències d’aquestes persones.
Avançar cap a un model digital ha estat clau per aquesta transformació, permetent generar una xarxa de seixanta-sis entitats distribuïdes entre l’àrea metropolitana de Barcelona, el Camp de Tarragona, la Catalunya Central i el Garraf, entre les quals destaquen institucions com l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i entitats com Càritas Diocesana de Barcelona.
Font: Formació i Treball