Fes-te voluntari de la Marató de TV3!

A partir del proper 22 d’octubre ja podràs inscriure’t com a voluntari de La Marató de TV3 del 13 de desembre que estarà dedicada a l’obesitat i a la diabetis, les malalties metabòliques més importants i més freqüents a Catalunya.

El Patronat de la Fundació de la Marató de TV3 ha decidit, a petició de la Comissió Assessora Científica, que l’edició 2015 estigui destinada a lesmalalties metabòliques. Aquestes alteren el funcionament del metabolisme de les persones que falla en factors com ara el creixement o la conservació dels teixits, l’eliminació de productes o la producció d’energia i això provoca diferents malalties.

En concret, la Marató es focalitzarà en la diabetis i l’obesitat, les dues malalties metabòliques que afecten a més catalans i catalanes. Segons els experts, la diabetis, que provoca la presència de nivells elevats de sucre a la sang, afecta aproximadament el 14% de la població de Catalunya, la meitat de la qual ho desconeix. D’altra banda, l’obesitat és un problema cada vegada més freqüent en la població mundial i s’estima que l’índex d’obesitat entre la població infantil s’ha triplicat en els darrers 15 anys i que un nen obès acabarà sent un adult malalt.

L’any 1998, La Marató ja es va dedicar a la diabetis. Aquella edició va sensibilitzar a la societat, però també va representar un impuls significatiu en la investigació d’aquesta patologia a Catalunya.

L’objectiu per aquesta 24è edició de la Marató es mantenir el grau d’implicació de la ciutadania catalana i igualar o superar els 8.864.016 € recaptats durant la darrera edició, que va estar dedicada a les malalties del cor.
Si vols ser-ne voluntari estigues atent a partir del 22 d’octubre al web de la Marató!

Font: Xarxanet.org