Xerrada sobre voluntariat assistencial

Quan

20/09/2023    
18:30 - 20:00

Lloc

Tipus esdeveniment

Sessió virtual per informar de les accions de voluntariat que es poden desenvolupar a la Fundació Oncolliga

La Fundació Oncolliga organitza una xerrada en línia per informar dels programes de voluntariat i del seu procés el pròxim 20 de setembre.

La figura del voluntari o voluntària és clau dins l’àmbit d’actuació d’Oncolliga i complementa la tasca de l’equip de professionals per tal de millorar el benestar i la qualitat de vida del malalt o malalta oncològica i el seu entorn.

El voluntariat assistencial a Oncolliga es pot fer:

Hospitalari: És la persona voluntària que desenvolupa la seva funció dins d’un hospital determinat, acompanyant i donant suport a la persona malalta i als seus familiars, dins de la disciplina hospitalària on desenvolupa la seva activitat.

Domiciliari: És la persona voluntària que desenvolupa la seva funció en el domicili de la persona malalta. Realitza tasques d’acompanyament i suport a la persona malalta i als seus familiars i col·labora en l’animació i l’entreteniment de les persones de la casa. En alguns casos, ajuda a fer petites gestions.

Testimonial: És un tipus de voluntariat específic que, havent passat i superat una experiència relacionada amb la malaltia del càncer, pot aportar la seva vivència a una altra persona malalta, ajudant-la a veure la seva realitat des d’una òptica diferent, de manera més objectiva, realista i esperançada.

Virtual: És un servei per acompanyar i donar suport a les persones amb càncer i les seves famílies que es troben en el seu domicili o a l’hospital, a través de sessions virtuals, sigui per telèfon o videotrucada. L’acompanyament el realitza un voluntari o voluntària de la Fundació Oncolliga, coordinat i supervisat pel departament de voluntariat.