‘Tècniques i recursos per a la captació i selecció de voluntaris’ (12 hores)

Quan

13/02/2024 - 22/02/2024    
9:30 - 12:30

Reserves

Bookings closed

Tipus esdeveniment

13, 15, 20 i 22 de febrer de 9,30 a 12,30

Virtual
 
Millora la captació de persones voluntàries de la teva entitat! Aprèn habilitats per a coordinar, captar i seleccionar persones voluntàries amb eficàcia. Desenvolupa competències clau que es posen en joc en l’entrevista i les diferents fases de la captació i selecció de persones voluntàries a la teva entitat. No t’ho perdis!

A qui s’adreça

Formació adreçada a persones responsables o coordinadores de voluntariat de les entitats de voluntariat de tots els àmbits.

Què aprendràs en aquest curs

La formació “Tècniques i Recursos per a la Selecció i Captació de Voluntaris” és una oportunitat imprescindible per a totes aquelles persones interessades en el món del voluntariat i implicades en la coordinació de voluntariat. Amb aquest curs, aprendràs les habilitats necessàries per a gestionar de manera eficient el voluntariat d’una entitat. Des dels rols i funcions de la coordinació del voluntariat fins a les tècniques per captar i seleccionar persones voluntàries, aquest curs t’ofereix una visió completa i pràctica de com enfortir el teu equip de voluntariat. Amb una formació específica en aspectes com la comunicació amb les persones voluntàries, la planificació de la captació i l’entrevista de selecció, estaràs preparat per atraure i retenir persones voluntàries motivades i compromeses. No et perdis aquesta oportunitat de desenvolupar les teves habilitats i conèixer els recursos clau per a la selecció i captació de voluntaris. Apunta’t ara mateix i amplia les teves competències en el món del voluntariat!

Docents

Núria Loras: La Núria és periodista i membre d’El Far Cooperatiu SCCL. Ha estat responsable de comunicació de diferents entitats del tercer sector. Creu en el poder de la comunicació, l’autenticitat i les llibertats.

Cristina Rodríguez. La Cristina és llicenciada en pedagogia, responsable de voluntariat i membre d’El Far Cooperatiu SCCL. Entusiasta i alegre com ningú. Gaudeix de les tertúlies polítiques i es qüestiona tot el que fa i perquè fer-ho, la manté viva.

 Continguts

1. Rols i funcions de la coordinació del voluntariat – El trinomi entitat-coordinació de voluntariat-voluntariat. – El voluntariat: mites, motivacions i expectatives – El valor del voluntariat en el marc de l’entitat. – La comunicació amb el voluntariat: qui, què i com. – Rols i funcions. – Identificació dels rols i funcions principals de la coordinació del voluntariat a partir d’un pla de voluntariat.

2. Tècniques i recursos per a la captació de persones voluntàries – Planificar la captació. – Identificar la necessitat de voluntariat. – Identificar el perfil del voluntari. – Elaborar la campanya de crida de voluntariat. – Definir el missatge. – Identificar els canals de comunicació. – Seguir la resposta obtinguda.

3. Tècniques i recursos per a la selecció de persones voluntàries – L’entrevista. Funció de l’entrevista, la imatge de l’entitat. – L’entrevista com a eina de coneixement i d’acollida. – Fases de l’entrevista. – Planificació de l’entrevista: objectius, continguts, la recollida d’informació… – Identificació quines són les tasques que ha de fer el voluntari entrevistat. – Identificació de la informació rellevant que es necessita del voluntari en relació a les tasques que hauria de fer. – La recollida d’informació. – Fer l’entrevista: habilitats i recursos per a l’entrevistador. – El lloc de l’entrevista. – Competències que es posen en joc: L’escolta activa, l’empatia, l’assertivitat.

Preu

Preu: 15€ entitats membres FCVS / 30€ altres.

Acreditació

Curs   reconegut   pel   Pla   de   Formació   de   Voluntariat   de Catalunya. Per tenir dret al títol s’ha d’assistir al 80% del curs.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (Agenda 2030):
 • Icono ODS 1. Fi de la pobresa
 • Icono ODS 2. Fam zero
 • Icono ODS 3. Salut i benestar
 • Icono ODS 4. Educació de qualitat
 • Icono ODS 5. Igualtat de gènere
 • Icono ODS 6. Aigua neta i sanejament
 • Icono ODS 7. Energia assequible i no contaminant
 • Icono ODS 8. Treball digne i creixement econòmic
 • Icono ODS 9. Indústria, innovació i infraestructures
 • Icono ODS 10. Reducció de les desigualtats
 • Icono ODS 11. Ciutats i comunitats sostenibles
 • Icono ODS 12. Producció i consum responsables
 • Icono ODS 13. Acció pel clima
 • Icono ODS 14. Vida submarina
 • Icono ODS 15. Vida de ecosistemes terrestres
 • Icono ODS 16. Pau, justícia i institucions sòlides
 • Icono ODS 17. Aliances per a aconseguir els objectius

Reserves

Les reserves estan tancades per a aquest esdeveniment.