L’aventura d’escoltar – eines d’escolta empàtica (8 hores)

Quan

07/07/2023 - 14/07/2023    
0:00

Tipus esdeveniment

7 i 14 de juliol de 9.30 a 13.30h

Format: Presencial

La formació ‘l’Aventura d’escoltar – eines d’escolta activa’ és una oportunitat per desenvolupar les habilitats d’escolta activa i millorar les teves relacions a tots els nivells. Podràs millorar les teves habilitats d’escolta i comunicació integral, verbal i no verbal. A través exercicis, jocs, pràctiques d’aprenentatge i dinàmiques d’escolta, explorarem l’escolta activa, l’escolta empàtica i les habilitats per mantenir la connexió, superar bloquejos empàtics i millorar les teves competències per fer un millor voluntariat.

Inscripcions

Omple el formulari d’inscripció

Data límit: 3 de juliol (places limitades!)

A qui s’adreça

Persones que desenvolupen la seva acció voluntària en el marc d’una entitat social i especialment a aquelles persones que fan atenció directa.

Què aprendràs en aquest curs

Aprendràs diferents eines i tècniques per millorar la teva capacitat d’escolta activa. Aquestes eines et permetran estar present i atent a les comunicacions verbals i no verbals. En concret parlarem de:

 1. El significat i les característiques de l’escolta activa.
 2. Desenvolupar una comunicació integral que tingui en compte tant l’aspecte verbal com el no verbal.
 3. Practicarem exercicis per aprendre a escoltar de manera efectiva.
 4. Aprendrem a escoltar activament el teu entorn i a identificar les diferents possibilitats de comunicació que s’hi presenten. Aquesta habilitat et serà útil tant en l’àmbit personal com professional.
 5. Aprofundirem en la diferència entre l’escolta empàtica i altres maneres d’escoltar. Aprendrem com connectar emocionalment amb les persones amb les quals interactuem i com mostrar una autèntica empatia.
 6. Explorar les habilitats que ens permetran mantenir una connexió positiva amb les persones amb les quals interactuem. Això inclou l’ús de preguntes obertes, la validació emocional i l’expressió de l’interès genuí.
 7. Bloqueig de l’empatia i com recuperar-la: S’abordarà el fenomen del bloqueig de l’empatia i aprendràs com superar-lo. Descobriràs estratègies per recuperar la capacitat empàtica i mantenir una comunicació autèntica.

Acreditació

Curs   reconegut   pel   Pla   de   Formació   de   Voluntariat   de Catalunya. Per tenir dret al títol s’ha d’assistir a un mínim del 80% del curs.

Docent

Ángeles Gordillo. L’Ángeles és coordinadora de projectes artístics i comunitaris, formadora en CNV-Comunicació NoViolenta, certificada pel Center for nonviolent comunication. També és diplomada en teràpia narrativa, actriu i pallassa d’hospital. A més de la seva activitat docent en habilitats de comunicació i gestió de conflictes, he estat coordinadora i gerent de l’entitat de pallassos d’hospital Xaropclown des del 2011 al 2019 (any de la seva fusió amb Pallapupas). 

Continguts

 • Escolta i comunicació no verbal. Escolta empàtica: diferències entre escolta empàtica i altres maneres d’escoltar.
 • Eines d’escolta activa.
 • Habilitats que ens ajuden a mantenir la connexió. El bloqueig de l’empatia: Com fer per a recuperar la nostra capacitat empàtica.
 • Exercicis i jocs de comunicació integral.
 • Pràctiques d’aprenentatge de l’escolta.
 • Dinàmiques d’escolta del nostre entorn.
 • Habilitats per mantenir la connexió.

Preu

Preu: 10€ entitats membres FCVS / 20€ altres.