La soledat no desitjada centra les 3es Jornades del Voluntariat d’Osona

Quan

10/11/2023 - 11/11/2023    
15:30 - 13:00

Lloc

Tipus esdeveniment

Cargando mapa....

La Coordinadora del Voluntariat d’Osona organitza les terceres Jornades del Voluntariat d’Osona centrada en la ‘Soletat no desitjada, la pandemia del segle XXI’. 

Les terceres Jornades del Voluntariat d’Osona, un punt de trobada de les entitats de la comarca sense ànim de lucre, es duran a terme els propers 10 i 11 de novembre a Vic. Enguany estan centrades en la soledat no desitjada. Per aquest motiu, la jornada de divendres, un cop finalitzada la inauguració oficial, es durà a terme una conferència de la Doctora Laura Coll Planas, professora del departament de Ciències Socials i Salut Comunitària de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC i Membre de la European Academy for Medicine of Ageing, entorn de la soledat no desitjada i la problemàtica que actualment afecta des de menors fins a gent gran.

Tot seguit  hi haurà una taula rodona amb experiències i propostes sobre la soledat a partir de diferents temàtiques i experteses: Josep M. Reniu (polítiques públiques), Roger Fe (sensellarisme i soledat), Joan Ganyabens (tecnologia i soledat) i Montse Solé Casals (la soledat del cuidador). La jornada de divendres es clourà amb el lliurament de la segona edició del premi ‘COV demà escolar’.

La jornada de dissabte començarà amb l’Assemblea anual de la COV, amb la participació d’una seixantenta d’entitats que marcaran l’estratègia de futur amb canvis a la Junta Directiva i als Estatuts, i posteriorment, es tractaran els grans projectes de la Coordinadora: l’Escola Solidària, el pas de Pla Pilot a consolidació del projecte i les actuacions dutes a terme, així com el Punt de Voluntariat Vic-Osona.

PROGRAMA 

Divendres, 10 de novembre

15:00 h: Acollida participants.
16:00 h: Inauguració oficial.
16:45 h: Conferència inugural: ‘La soledat, una vivència compartida’, a càrrec de la Dra. Laura Coll.
17:45 h: Taula rodona: La soledat des de diferents àmbits i perspectives. Josep M. Reniu (polítiques públiques), Roger Fe (sensellarisme i soledat), Joan Ganyabens (tecnologia i soledat) i Montse Solé (la soledat del cuidador).
19:30 h: Lliurament Premi ‘COV demà escolar’.

Dissabte, 11 de novembre

09:00 h: Assemblea COV.
10:00 h: Escola Solidària. Experiències de les escoles.
11:30 h: Punt de Voluntariat. Resum activitat.
12:00 h: Propostes i activitats de les entitats de la COV.
13:00 h: Tancament de les Jornades.

Inscripcions en aquest enllaç.