Jornada “Reptes de la no discriminació a Barcelona: reflexions de present i futur”

Quan

26/10/2023    
17:00 - 20:00

Lloc

Espai Jove La Fontana
Gran de Gràcia 190, Barcelona

Tipus esdeveniment

Cargando mapa....

El Consell de Ciutat organitza la Jornada “Reptes de la no discriminació a Barcelona: reflexions de present i futur” amb l’objectiu de debatre i reflexionar sobre la nova llei 19/2020 sobre Igualtat de Tracte i No Discriminació de la Generalitat de Catalunya.

L’acte pretén exposar com la nova llei influirà a la ciutat de Barcelona, quins assoliments es poden aconseguir i quins reptes i obstacles poden sorgir en la seva aplicació. Per aquest motiu, un cop finalitzada la jornada, el grup de treball es reunirà de nou per a configurar un manifest que recollirà les reflexions en forma d’un diagnòstic general i les principals reivindicacions pel que fa a l’implementació de la llei i el procediment que la ciutadania ha de seguir en cas de produir-se una discrimina

L’esdeveniment estarà format per dues taules rodones. La primera serà l’espai per a l’administració pública, i la segona donarà el torn de paraula a les entitats. La primera taula, titulada “De la llei a la política pública: el paper de les administracions”, serà el lloc on l’administració pública presentarà i debatrà sobre la llei. 

A la segona taula “Visió i acció de les entitats davant la discriminació”, les entitats presentaran  les conclusions del seu treball diari a la ciutat amb d’exposició d’informes de recolzament de persones que han sofert discriminació per racisme, xenofòbia, LGTBIfòbia, salut i llengua i la reflexió sobre l’adequació de la llei segons aquestes perspectives. A continuació tindrà lloc un debat entre ponents i un diàleg amb el públic.

Inscripcions en aquest enllaç.