Jornada: ‘Impulsar l’ApS a l’àmbit local’

Quan

30/05/2024    
10:00 - 13:00

Lloc

Associació de Mestres Rosa Sensat
Avinguda de les Drassanes, 3, Barcelona

Tipus esdeveniment

Cargando mapa....

El Centre Promotor d’Aprenentatge Servei (ApS) organitza la jornada ‘Impulsar l’ApS a l’àmbit local’ que es farà a la seu de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (Av. Drassanes 3, Barcelona). Serà el 30 de maig a partir de les 10 h.

La jornada s’adreça a les diferents administracions del món local (equips tècnics d’educació, participació i joventut; equips assessors LIC, coordinacions de plans educatius d’entorn i serveis educatius) per compartir estratègies i crear sinergies amb l’objectiu d’impulsar l’aprenentatge servei a cada territori. També s’hi presentaran eines pràctiques per a la seva avaluació i la millora en el món local.

L’ApS és un canvi educatiu i organitzatiu que exigeix la coŀlaboració de múltiples actors. Des de la seva irrupció l’any 2003 i, sobretot, després del Decret del Departament d’Ensenyament per implantar el Servei Comunitari i el nou currículum, la proposta de l’aprenentatge servei s’ha conegut i adoptat per un nombre creixent de centres, entitats i administracions.

Programa de la jornada ‘Impulsar l’ApS a l’àmbit local’

10 h Benvinguda a càrrec d’Anna Escofet, presidenta del Centre Promotor d’Aprenentatge Servei

  • Visionat d’experiències locals d’ApS
  • Guia ‘Com incorporar l’aprenentatge servei al territori?’, a càrrec de Brenda Bär, membre del Centre Promotor d’Aprenentatge Servei
  • ‘Rúbrica d’avaluació de l’arrelament local de l’aprenentatge servei’, a càrrec de Xus Martín, membre del Centre Promotor d’Aprenentatge Servei

11 h Cafè i espai de treball

  • L’ApS en els municipis petits
  • El servei comunitari en el projecte educatiu de territori
  • L’ApS des d’equipaments i serveis municipals
  • Vinculació d’entitats i centres del territori
  • Protagonisme d’infants i joves en l’impuls de l’ApS

12.30 h Posada en comú i conclusions

13 h Tancament i comiat