Gràcia contra les soledats no desitjades

Quan

18/11/2023    
9:00 - 13:30

Lloc

Espai Jove La Fontana
Gran de Gràcia 190, Barcelona

Tipus esdeveniment

Cargando mapa....

El 18 de novembre, a l’Espai Jove La Fontana, es realitzarà una trobada d’entitats i serveis de Gràcia contra les soledats no desitjades.

El proper dissabte 18 de novembre, a les 9.30 h, l’Espai Jove La Fontana, acollirà la jornada ‘Gràcia contra les soledats no desitjades’. Les soledats afecten a tot tipus de franges d’edat, gènere i col·lectius, i ens interpel·len com a societat. Aquesta primera trobada d’entitats i serveis de Gràcia, pretén sensibilitzar i normalitzar envers les diferents situacions de soledat i donar a conèixer serveis i iniciatives tant públiques com del teixit associatiu als barris de Gràcia, esdevenir un espai de coneixement i reflexió conjunta i alhora també de col·laboracions de futur.

El districte de Gràcia, juntament amb l’Estratègia Municipal contra la soledat 2020-2023, va impulsar l’any 2022, un Pla d’Acció contra  la soledat, emmarcat en la voluntat de donar resposta a l’aïllament i les soledats no volgudes de la ciutadania, desplegar recursos i serveis per prevenir, detectar i atendre les situacions de soledat o adaptar el funcionament de l’organització municipal als nous reptes que planteja la soledat.

Programa de la sessió:

  • 09:00h Recepció de les persones participants.
  • 09:30h Presentació i benvinguda institucional.
  • 09:45h Conferència inaugural a càrrec de Montserrat Celdrán, psicòloga experta en soledats no desitjades.
  • 11:00h Pausa-Cafè.
  • 11:30h Presentació d’experiències contra les soledats no desitjades, per part d’entitats i serveis de Gràcia.
  • 12:30 h Treball en grups i propostes de treball.
  • 13:30 h Conclusions, valoració i cloenda.

Més informació i inscripcions en aquest enllaç.