Formació: ‘Què és (i què no) la Renda Bàsica Universal?

Quan

20/11/2023    
10:00 - 12:00

Lloc

Hub Social
34 interior, C/ de Girona, 34, 08010 Barcelona, Barcelona, Barcelona

Tipus esdeveniment

Cargando mapa....

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) organitza una sessió de la mà del professor de teoria social i política a la Universitat de Barcelona (UB), David Casassas, per parlar de la Renda Bàsica Universal (RBU).

Amb una primera part explicativa teòrica i una segona, més de reflexió, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) continuen amb les sessions obertes a tothom per explicar la realitat de la Renda Bàsica Universal (RBU). 

La idea de la RBU és que sigui una assignació monetària individual (per a la persona, no la llar o la família), universal (per a tots els ciutadans i ciutadanes o residents acreditats) i incondicional (independent de tota condició o requisit).

A Catalunya, el Govern va crear l’Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal el 22 de juny del 2021. Hi ha una disputa política, entre partits que estan a favor de provar si funciona, mentre que altres hi estan totalment en contra.

Algunes entitats i federacions d’entitats, com ECAS, demanen que es tiri endavant el pla pilot. El coordinador de la iniciativa, Sergi Raventósdefensa que la Renda Bàsica dota de llibertat a la ciutadania per decidir quina vida vol portar. Amb aquestes sessions, ECAS intenta explicar en què consisteix aquesta assignació monetària i alhora analitzar quines experiències i proves pilot ja s’han dut a terme. Després de l’explicació teòrica, hi haurà un espai de reflexió conjunta entre tothom que hi acudeixi.

‘Què és (i què no) la Renda Bàsica Universal?’ anirà a càrrec de David Casassas, professor de teoria social i política a la UB, membre del Consell Assessor Internacional de la Basic Income Earth Network (BIEN), vicepresident de la Xarxa Renda Bàsica i president del Comitè Científic de l’Oficina del Pla Pilot de la Generalitat per Implementar la Renda Bàsica Universala Catalunya.

L’acte està obert a tothom i és gratuït, però cal fer la inscripció. El format és híbrid: presencial i amb retransmissió en directe pel canal de YouTube d’ECAS

Més informació al web d’ECAS.