Fes dels Pressupostos Participatius una oportunitat per finançar les entitats de voluntariat. (2h)

Quan

15/09/2023    
9:30 - 11:30

Reserves

Bookings closed

Tipus esdeveniment

Presentació

No dubtis a inscriure’t al curs sobre Pressupostos Participatius! Aquesta metodologia no només implica a la ciutadania en la presa de decisions sobre els pressupostos locals, sinó que també ofereix importants avantatges per les entitats com la vostra. A través del pressupostos participatius, tindreu l’oportunitat de millorar el finançament de la vostra organització, ja que es poden destinar recursos per cobrir els costos de funcionament i implementar els vostres projectes i iniciatives. Això us permetrà involucrar-vos activament en la presa de decisions i assegurar la participació directa de la ciutadania en la prioritat i assignació dels recursos locals.

Comptarem amb la presentació de l’experiència practica de la regidora de participació de l’Ajuntament d’Amposta, que ens explicaran l’experiència dels Pressupostos Participatius d’Amposta i com les entitats podeu aprofitar les eines de participació ciutadana que teniu al vostre abast.

Aprofiteu aquesta oportunitat per conèixer una via més de finançament. No ho deixeu escapar!

Inscripcions

Omple el formulari d’inscripció

Data límit: 8 de setembre

A qui s’adreça

Aquesta sessió introductòria està dirigida principalment als coordinadors de voluntariat que vulguin promoure la participació directa en els processos locals de presa de decisions sobre les prioritats pressupostàries. Especialment, s’adreça a aquelles que volen donar suport al voluntariat per tal de contribuir a la reducció de desigualtats basades en gènere, ètnia, situació socioeconòmica, origen, religió, i altres factors.

Què aprendràs en aquest curs

En aquest curs, aprendràs diversos aspectes clau sobre el Pressupost Participatiu i el seu impacte en la promoció de la participació ciutadana i la presa de decisions locals. Algunes de les temàtiques que es tractaran inclouen:

 1. Conceptes bàsics: Entendre el que és el Pressupost Participatiu, la seva importància i els beneficis que pot aportar a la comunitat i a les organitzacions de voluntariat.
 2. Implementació pràctica: Coneixeràs els diferents passos i processos per a l’execució del Pressupost Participatiu, des de l’organització d’assemblees temàtiques fins a la votació i la implementació dels projectes seleccionats.
 3. Finançament per al voluntariat: Exploraràs com el Pressupost Participatiu pot contribuir a millorar el finançament de les organitzacions de voluntariat i com involucrar-les en el procés de presa de decisions.
 4. Implicació ciutadana: Exploraràs estratègies per a fomentar i promoure la participació activa i directa de la ciutadania en els processos de presa de decisions locals.

Docent

 • Albert Francolí. L’Albert és el responsable de captació de fons, fundraising i comunicació de la Fundació Ateneu Sant Roc. Ha treballat en diferents projectes de cooperació al desenvolupament, coordinador de programes d’inclusió social així com de responsable de captació de fons en diferents entitats. A més va ser coordinador de Barcelona de la Federació Catalana de Voluntariat Social i membre de la junta del Consell d’Associacions de Barcelona – CAB.

Continguts

 1. Introducció al Pressupost Participatiu:
  • Definició i conceptes clau.
  • Història i evolució del Pressupost Participatiu.
  • Importància i beneficis del Pressupost Participatiu per a la participació ciutadana.
 2. Pasos i processos del Pressupost Participatiu:
  • Organització d’assemblees temàtiques i reunions ciutadanes.
  • Recopilació d’idees i propostes de projectes.
  • Selecció i votació de projectes prioritaris.
  • Implementació i seguiment dels projectes seleccionats.
 3. Finançament per al voluntariat:
  • Com el Pressupost Participatiu pot contribuir al finançament de les organitzacions de voluntariat.
  • Estratègies per involucrar el voluntariat en el procés de presa de decisions pressupostàries
 4. Promoció de la participació ciutadana:
  • Tècniques i estratègies per a fomentar la participació activa i directa de la ciutadania en els processos de presa de decisions.
  • Creació de mecanismes de retroalimentació i transparència per a garantir una participació efectiva.

Participació

Aquesta sessió està finançada pel Centre Europeu de Voluntariat (CEV) juntament amb la participació de la Plataforma de Voluntariado de España (PVE).

 

Reserves

Les reserves estan tancades per a aquest esdeveniment.