Els aliments recuperats serviran per al Gran Dinar d’Aprofitament de Girona
El pròxim 2 d’octubre hi haurà una espigolada a Sant Pere Pescador per tal de recuperar els quilos i quilos de pomes que han quedat als camps després de la collita.
Els aliments recuperats serviran per al Gran Dinar d’Aprofitament, que ha organitzat la Plataforma Aprofitem els Aliments, el pròxim dissabte 5 d’octubre a Girona.
Gran Dinar d’Aprofitament
El Gran Dinar d’Aprofitament és un àpat gratuït per a les persones assistents a partir d’aliments recuperats i en perfecte estat pel consum. Al llarg del dia en el mateix acte també s’oferirà la donació de fruites i verdures espigolades del camp.
El dinar serà liderat per un equip de cuiners de Girona amb 100 persones voluntàries que participaran en la preparació, la cocció i el repartiment del dinar i la col·laboració d’altres cuiners, persones i entitats molt involucrades en la lluita contra el malbaratament alimentari.
L’objectiu d’aquest àpat és conscienciar vers el malbaratament alimentari: Els estudis (FAO, WWF-UK) ens diuen que entre el 33% i el 40% dels aliments que es produeixen per a consum humà, es perden en la transició del camp al plat.
Aquesta activitat forma part de la Campanya Aprofitament els aliments.