Escola d’estiu del voluntariat 2023

Quan

27/06/2023    
0:00

La 24a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat ofereix activitats formatives gratuïtes per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats.

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) posa en marxa la 24a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat que tindrà lloc el 27 de juny a la Llotja de Lleida, en una sola jornada de matí i tarda formada per tres tallers. L’edició recupera la presencialitat i oferirà activitats formatives gratuïtes per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats.

Programa

Inauguració i benvinguda Institucional

Benvinguda per part del Director General d’Acció Cívica i Comunitària, Departament de Drets Socials.

Taller 1: PARAULES QUE T’AJUDEN A ESTIMAR: “Les paraules i la vida” 

En l’àmbit del voluntariat es viuen moltes situacions que calen interpretar i gestionar. La comprensió d’aquestes situacions genera un diàleg intern i també un relat. 

Cal prendre consciència del poder de les nostres paraules i l’impacte que tenen en el nostre interior. Quina és la qualitat del teu diàleg? Quines veus hi predominen? De quines emocions beuen les teves paraules? 

T’oferim recursos per treballar el teu benestar emocional i el de les persones que acompanyes. T’ensenyem a cultivar paraules que curen. 

Taller 2: COMUNICACIÓ NO VIOLENTA: “Comunicar-se des del cor”

El model de comunicació no violenta desenvolupat pel Dr. Marshall Rosenberg ens permet reestructurar la nostra manera d’expressar i d’escoltar els altres. Ens fa ser conscients del que observem, sentim i necessitem. 

El principal objectiu és que les persones es comuniquin entre si, amb empatia i eficàcia, fomentant relacions sanes mitjançant una comunicació assertiva i coherent amb els nostres valors. 

La comunicació no violenta ens permet establir relacions personals que es basin en el respecte, l’afecte i la cooperació. Ens ajuda a resoldre satisfactòriament els conflictes, siguin personals o professionals. 

Taller 3: ELS NOSTRES REPTES SUMEN ALS DE L’EQUIP: “Què ens frena o ens ajuda a construir equips de confiança?” 

La confiança i l’emoció ens permeten coordinar accions amb els altres. Si hi ha un alt nivell de confiança és més fàcil construir equips efectius, compartir objectius i mantenir relacions sòlides, cosa imprescindible en el món del voluntariat. 

Escola d’Estiu del Voluntariat

L’Escola d’estiu del voluntariat és un projecte de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) que ofereix activitats formatives gratuïtes per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats.

L’objectiu és oferir l’oportunitat de participar en un espai formatiu únic a Catalunya i fomentar l’intercanvi d’experiències entre les persones voluntàries i les entitats. Els assistents tenen l’oportunitat d’afegir en el seu currículum formacions impartides per entitats especialitzades i persones expertes i reconegudes en el sector associatiu.