El Parc d’Atraccions Tibidabo de Barcelona acull la Gran Festa del Cor organitzada per l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC)

Quan

11/11/2023    
Tot el dia

Lloc

Parc d'Atraccions Tibidabo
Pl. del Tibidabo, 3, 4,, Barcelona

Tipus esdeveniment

Cargando mapa....

La celebració té com a objectiu fer més visible la realitat dels infants que neixen i creixen amb una cardiopatia i la de les seves famílies.

 El dissabte 11 de novembre, el Parc d’Atraccions Tibidabo de Barcelona acull la Gran Festa del Cor, organitzada per l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC). La festa, que enguany arriba a la 29a edició, té com a objectiu fer més visible la realitat dels infants que neixen i creixen amb una cardiopatia i la de les seves famílies.

Els beneficis es destinaran als projectes de suport psicosocial i acompanyament emocional a les persones que tenen una cardiopatia i a les seves famílies, abans, durant i després de l’ingrés a l’hospital. Projecte A cor obert, adreçat a infants i adolescents i les seves famílies de l’AACIC; i projecte Connecta’t, per a persones joves i adultes i les seves famílies que duu a terme la fundació CorAvant.

Aquest és el 19è any que el Tibidabo i l’AACIC uneixen forces per aquesta causa i tothom qui pugi al parc aquell dia podrà passar un dia ple d’emocions, solidaritat i molta festa: hi haurà animació, la Corèlia (la gegantona dels infants amb cardiopatia), La Grossa, els Gegantons de Santa Coloma de Gramenet, Ball de Bastons, exhibició de Bollywood participativa, el Market del Cor, el taller Fes un dibuix per a un infant que està a l’hospital, un sorteig solidari i una doble celebració: els 15 anys de CorAvant, la fundació de les persones amb cardiopatia; i els 10 anys d’en Bateguet, el conillet de peluix amb el cor  apedaçat.

Celebració dels 15 anys de la Fundació CorAvant

L’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC) treballa des de 1994 per fer costat als infants que tenen una cardiopatia i a les seves famílies amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida.

La Fundació CorAvant es va constituir l’any 2008 gràcies a l’impuls de l’AACIC, i a partir de l’any 2019 ha centrat la seva mirada en les persones joves i adultes que tenen una cardiopatia, i en les seves famílies.

Totes dues entitats ofereixen suport psicosocial i acompanyament emocional a les persones que tenen una cardiopatia, tant en l’àmbit hospitalari com en l’adaptació a la vida quotidiana; fan més visible la realitat d’aquest col·lectiu, i promouen la recerca de l’impacte social i familiar que representa viure i conviure amb una cardiopatia.

Les cardiopaties congènites són el grup més freqüent dins el de malformacions congènites, afecten aproximadament 1 de cada 100 naixements. A Catalunya neixen uns 600 nadons amb cardiopatia cada any.

Una cardiopatia congènita és una malformació de l’estructura del cor que apareix durant l’embaràs. Es pot començar a detectar durant la mateixa gestació, els primers anys de vida, o, fins i tot, durant l’edat adulta.

A Catalunya, actualment, hi viuen més de 40.000 persones amb cardiopaties congènites o sorgides en la infància i la joventut. Totes elles lluiten dia a dia amb el seu cor per viure. La societat ha d’estar preparada per afavorir la seva integració social, educativa i laboral.