Barcelona commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Quan

01/12/2023    
16:30 - 18:30

Lloc

Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona
plaça de Sant Jaume, 1 , Barcelona

Tipus esdeveniment

Cargando mapa....

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat va ser proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 3 de desembre de l’any 1992, i des d’aleshores se celebra arreu del món. Barcelona se suma a la celebració amb el lema ‘Som diversitat. Construïm Barcelona’ es reivindiquen els drets de les persones amb discapacitat i l’IMPD i els diferents agents de la ciutat continuaran treballant en la promoció de l’accessibilitat per aconseguir una ciutat cada vegada més inclusiva per a tothom.

L’efemèride se celebrarà, entre altres, amb un acte central el divendres 1 de desembre a les 16.30 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona que comptarà amb la conferència ‘Reptes i oportunitats de la intel·ligència artificial per a les persones amb discapacitat’ a càrrec de Francisco Bariffi, doctor en Dret Internacional dels Drets Humans. 

L’esdeveniment, obert a la ciutadania, disposarà de subtitulació en pantalla, interpretació en llengua de signes i servei d’assistència personal. 

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat també se celebrarà a tots els districtes de la ciutat amb activitats accessibles de tota mena. La ciutadania podrà participar en les flashmobs inclusives i gaudir d’espectacles teatrals i de dansa, espais de diàleg i debat, exposicions, tallers, concerts i activitats de sensibilització. 

Entrada gratuïta amb inscripció prèvia a l’adreça de correu electrònic imd_informa@bcn.cat.

Pots consultar tota la programació al PDF.