Acte de record de les persones sense llar mortes a Barcelona

Quan

25/10/2023    
18:30

Lloc

Catedral de Barcelona
plaça Nova, Barcelona

Tipus esdeveniment

Cargando mapa....

La plaça Nova de Barcelona acull una iniciativa per recordar i fer visibles les persones que han viscut al ras i que han mort aquest any. És el dimecres 25 d’octubre a les 18.30 h.

Almenys seixanta-cinc persones sense llar han mort en els darrers dotze mesos a Barcelona. Algunes estaven acompanyades per entitats i persones voluntàries, tot i que encara vivien al carrer. D’altres vivien en pisos de les entitats o havien ingressat en un centre hospitalari o una residència. També n’hi va haver que van morir al carrer. Com cada any, Arrels Fundació, en col·laboració amb una vintena d’entitats, organitza un acte el dimecres 25 d’octubre a les 18.30 h a la plaça Nova de Barcelona -davant de la catedral- per recordar-les.

És un acte obert a tothom i gratuït i cada any es pensa amb el lema #NingúSenseRecord per reivindicar que ningú més hagi de morir sense companyia. Es llegiran els noms de les seixanta-cinc persones en un acte en el qual hi haurà músicaparaules de record i una projecció que recull les diferents nits de Barcelona i els cels i els estels de la ciutat.

És un acte organitzat per Arrels Fundació amb la col·laboració d’Àmbit Prevenció, BarcelonActua, Càritas, ABD (CAS Baluard i UTE Primer la Llar), Dit i Fet, l’associació de Dones Marroquines, el Gimnàs Social Sant Pau, el menjador solidari Gregal, Heura, l’Hospital de Campanya Santa Anna, Lloc de la Dona, Metzineres, Projecte Sostre, Salut Sense Sostre, la fundació Sant Pere Claver, Santa Lluïsa de Marillac, Sant Joan de Déu i Suara.

Tota la informació es pot consultar al web d’Arrels Fundació.