L’esdeveniment, celebrat del 19 al 23 d’octubre, va comptar amb més de 2.600 participants en 34 sessions en línia, entre les quals va participar la directora de la Federació Catalana de Voluntariat Social
AUTORA: Marina Sera
La directora de la FCVS, Eulàlia Mas, va participar el passat 23 d’octubre en la primera edició de la Barcelona Expat Week per donar a conèixer a la comunitat internacional la importància del voluntariat social a Barcelona i Catalunya. La sessió, realitzada en un webinar gratuït, s’emmarca en un esdeveniment híbrid, digital i presencial, que neix com alternativa al Barcelona International Community Day, posposat aquest any a causa de la Covid-19.
Eulàlia Mas va iniciar la seva intervenció explicant als assistents la història de la FCVS i el seu paper en el Tercer Sector com a plataforma formada per prop de 340 entitats a les quals dóna serveis. La directora de la FCVS va destacar la importància i bona salut del voluntariat a Catalunya, “és un assoliment social i democràtic que avui dia es protegeixi el dret de la ciutadania a la participació a través del voluntariat“, va afegir.
La directora de la FCVS va valorar positivament les iniciatives privades de caràcter social, tot i que també va posar en relleu la necessitat d’afavorir els projectes públics, als quals considera vitals per a un bon desenvolupament de l’estat del benestar.
Mas va defensar la figura del voluntari i voluntària, considerant-la un rol central en la societat, “les organitzacions que compten amb persones voluntàries saben que han de cuidar-les i per això han professionalitzat la funció de la coordinació del voluntariat amb eines per a la gestió dels seus equips”, va declarar.
Al llarg de la sessió, Eulàlia Mas va donar les claus perquè una persona voluntària iniciï la seva participació social, destacant que la presa de decisió ha de néixer del desig, de la passió però també del dolor de veure les injustícies socials. A més, va afegir, que el voluntariat requereix equilibri, motivació i compromís. “No és un voluntarisme caritatiu o un bonisme ineficient, és un contracte fet amb criteri pel qual abans ens hem assessorat”, va concloure.
La directora de la FCVS va finalitzar la seva participació convidant als assistents a dirigir-se a info@voluntaris.cat per iniciar la seva experiència en el sector i poder ser informats del procés. Les entitats Amics de la Gent Gran i Centre d’Acollida Assís van prendre el relleu per a continuar informant de la labor del Tercer Sector i donar tancament a la sessió.