Es renoven les assegurances gratuïtes per a les persones voluntàries de les xarxes de suport

La FCVS, juntament amb el CAB i Arç Cooperativa, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, prolonguen la cobertura per a les persones que segueixen fent acció voluntària a través de les xarxes de suport per fer front a la crisi de la COVID-19.

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) i Arç Cooperativa segueixen apostant per protegir i facilitar la tasca de les xarxes de suport mutu, formades per persones que actuen de manera voluntària en benefici de la comunitat per fer front a la crisi social, econòmica i sanitària provocada per la COVID-19. Durant l’any 2021 es  prolongarà la cobertura d’assegurança de Responsabilitat Civil i d’Accidents per tal de fomentar el voluntariat de les persones que formen part d’aquestes xarxes.

Les xarxes de suport mutu van néixer a l’inici de la pandèmia per tal d’acompanyar i ajudar la població, molt especialment la més vulnerable. La FCVS, el CAB i Arç Cooperativa amb l’aval de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, van activar aleshores un protocol per tal de facilitar i promoure l’acció de voluntariat de les persones que formaven part de les xarxes de suport, donant-los cobertura d’assegurança de Responsabilitat Civil i d’Accidents.

Després d’aquests mesos on la pandèmia encara perdura, les xarxes comunitàries de solidaritat continuen actives desenvolupant tasques de suport en la proximitat per millorar la comunitat. Per això, la FCVS, el CAB i Arç Cooperativa seguiran oferint a les xarxes de suport una cobertura sense cost per al voluntariat, de manera excepcional i mentre duri la pandèmia.

Passos per aconseguir les assegurances

  • Si formeu part d’una xarxa de suport de la ciutat de Barcelona i voleu renovar o sol·licitar l’assegurança, contacteu amb Torre Jussana: tjussana@bcn.cat.
  • Si, per altra banda, la vostra xarxa de suport mutu és de la resta de Catalunya i voleu sol·licitar o renovar la cobertura, podeu contactar la FCVS: assegurances@voluntaris.cat.