Es cerquen voluntaris/es per fer mentoria social amb Punt de Referència

El voluntariat donarà suport al jovent extutelat que ha d’emprendre la seva vida adulta. L’entitat ha llençat una crida per aconseguir persones voluntàries per a tres projectes de mentoria.

L’associació Punt de Referència torna amb força al setembre. Els tres projectes de mentoria social s’iniciaran de nou, amb noves cares de joves i de voluntariat que tindran un curs per endavant a recórrer junts. En aquest sentit, l’entitat cerca voluntariat per fer de mentors/es amb jovent tutelat o extutelat. T’animes a fer voluntariat?

Des de Punt de Referència acompanyen als joves en el seu procés d’emancipació mitjançant la mentoria, mètode d’intervenció que dona suport a les seves accions quotidianes des de la confiança de la persona mentora i l’acompanyament tècnic. Durant tot el procés l’entitat està al costat del voluntariat per arribar als objectius de construir una relació de confiança amb el o la jove.

Els projectes que requereixen emancipació són MentorHabilitats, Referents i GR16-18. En el primer projecte, s’ofereix als joves majors d’edat recursos per a millorar els hàbits d’estudi i el nivell formatiu. La disponibilitat del voluntariat haurà de ser els dimarts de 18 a 20 h de la tarda o els dijous de 17 a 19 h fins al juny.

Pel que fa a Referents, l’entitat ofereix a joves majors d’edat una persona que li farà de mentora durant 8 mesos per establir una relació de confiança. Aquesta persona l’acompanyarà, la guiarà i l’ajudarà a prendre decisions i obrir la seva xarxa social de relacions. La disponibilitat mínima és de dues hores a la setmana.

Per últim, el GR 16-18 ofereix a joves en darrera fase de tutela (de 16 a 18 anys), participar en activitats de mentoria grupal al voltant de la fotografia. El projecte posa el focus en les competències relacionades amb la comunicació, l’autoconeixement, la consciència emocional o les relacions interpersonals, tot treballat a través de l’art i la mentoria. La disponibilitat serà de 2 hores els dimarts (17-19h) a la tarda.

Apunta’t per fer voluntariat com a mentor/a!