Es busquen Superheroi(ne)s pel 8 de maig

Torna a la Gimcana Solidària “Superheroi(nes) BCN Day” per lluitar contra els prejudicis i la pobresa, i aliar-se amb la justícia i la solidaritat.

Per segon any consecutiu, la suma de cinc entitats socials engrescarà Barcelona en una Gimcana Solidària sota el títol “Superheroi(nes) BCN Day”. Aquesta combina l’activitat física, les disfresses i l’animació. Les cinc entitats tenen en comú el treball per la inclusió social i la dignitat de les persones, i la creença en el valor de sumar forces per incrementar l’impacte social.

L’aliança està formada per: Acidh, dedicada a les persones amb intel·ligència límit;  Afev, dedicada al mentoratge d’infants en risc per part d’universitaris; Àmbit Prevenció, que atén persones consumidores de drogues o amb conducte de risc enfront el VIH i ETS; Iniciatives Solidàries, dedicada a joves en risc d’exclusió i persones recluses o exrecluses, i finalment, “in via”, dedicada a dones i infants en situació de pobresa o vulnerabilitat. I amb el suport d’ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social).

Amb aquesta iniciativa, Superheroi(ne)s Bcn Day busca l’ajuda de persones que vulguin contribuir a una societat més justa, donant suport a la tasca d’atenció a persones que pateixen situacions de desavantatge social. Els fons recollits amb l’activitat aniran destinats a cinc projectes d’aquestes entitats.

Com funciona la Gimcana?

Es tracta d’una activitat no competitiva en què les persones participants es posen una capa de superheroi(na) per superar 5 proves d’enginy, equilibri, habilitat i col·laboració. La participació és per equips  de 3 a 10 persones, formats per famílies, amics i tothom qui vulgui participar. L’actor solidari Toni Albà amenitzarà la festa amb el seu humor i guiarà als participants, que després del circuit de proves, rebran un pica-pica per l’esforç fet.  A més a més, hi haurà sorpreses, com sortejos d’un viatge per a dues persones, o d’entrades per a Port Aventura, i tallers per pintar-se la cara, jugar a bàsquet, i molt més!

El donatiu per la inscripció es pot fer via online, des del web de Superheroisbcn, o in situ el mateix dia de la festa. Menors de 15 anys gratuït. Donatiu d’inscricpió general: 15 € (podeu desgravar el 75% del donatiu en la declaració d’IRPF 2016. Així, per cada inscripció feta, es tornaran 11,25 €). Treballadors, socis i voluntaris de les entitats promotores: 5 €.

Per què superheroi(ne)s?

Superheroi(ne)s BCN Day vol mostrar a la ciutadania el valor i l’esforç de totes aquelles persones que lluiten per sortir de circumstàncies difícils i d’exclusió social, i de tots els voluntaris i entitats que els ajuden a superar aquests murs. Tots ells son superheroi(ne)s que cada dia s’enfronten a nous reptes, i tot i que no són famosos com els personatges dels còmics, la seva força de superació i d’enderrocar els malvats com els prejudicis i la pobresa, els converteixen en veritables superheroi(ne)s. Aquesta iniciativa és un reconeixement festiu a aquest esforç quotidià, i amb el lema Posa’t la capavolen sumar a tothom en aquest homenatge.

Si vols passar una estona divertida i col·laborar amb 5 causes solidàries, el8 de maig no et perdis la Gimcana Solidària Superheroi(ne)s BCN Day, a la Plaça Josep Puig i Cadafalch (darrere les Fonts de Montjuïc), de 10:00h a 14:00h.

Font: Xarxanet.org