Entitats reclamen mantes per passar l’hivern

Metzineres i Santa Lluïsa de Marillac, a Barcelona, i la Creu Roja a Granollers i Girona recullen roba d’hivern.

Cada hivern, moltes les entitats agraeixen les donacions d’anoracs, gorres, guants i calçat d’hivern. No obstant, algunes demanen sobretot mantes i sacs de dormir pera les persones que han de sobreviure a l’hivern dormint al carrer, i a les famílies que viuen en habitatges en precari o que pateixen pobresa energètica, es a dir, no poden tenir la llar en una temperatura adequada perquè no poden pagar l’energia.

  • Santa Lluïsa de Marillac – Barcelona

Mantes, sacs de dormir, xandalls i calçat esportiu són els objectes que reclama l’entitat Santa Lluïsa de Marillac, al barri de la Barceloneta, a Barcelona, per poder equipar les persones que han de sobreviure al carrer aquest hivern. La recollida s’organitza a la seu de l’entitat, al carrer Sant Carles, 33, de Barcelona, de 9.30 a 19 h. Segons el recompte que va portar a terme Arrels Fundació el 13 de desembre, més de 1.300 persones passen les nits al ras a la ciutat aquest hivern.

  • Creu Roja Girona

Per ajudar a combatre les baixes temperatures a les persones en situació de carrer, Creu Roja Girona ha posat en marxa una campanya per recollir mantes i sacs de dormir. A la ciutat de Girona, hi ha dos punts de recollida:

  1. Girona – carrer Bonastruc de porta, 13
  2. Girona – carrer Bernat Boades, 6
  • Airiños da Nosa Galicia – Santa Coloma de Gramenet

L’entitat Airiños da Nosa Galicia, de Santa Coloma de Gramenet, ha posat en marxa la desena edició de la campanya de recollida de mantes i n’accepten tant de noves com d’usades, sempre que estiguin en bones condicions. De fet, recullen tot tipus de roba de llit, com edredons, per fer arribar a les entitats que acompanyen persones sense llar a la mateixa ciutat, com són les que s’apleguen a la Taula Ningú Sense Llar, i també al Centre d’Acollida Assís i a Arrels Fundació, de Barcelona.

Les mantes es poden portar al carrer Pompeu Fabra, 44, de Santa Coloma de Gramenet.

  • Creu Roja Granollers

Granollers (Vallès Oriental) és un dels municipis on Creu Roja ha iniciat una recollida de mantes. Cada hivern en fan arribar a les famílies que viuen en habitatges precaris o amb pobresa energètica. Com en altres poblacions, enguany han notat un augment de persones que acudeixen a Creu Roja demanant mantes. Per aquest motiu, es poden fer donacions a la seva seu, ubicada al carrer Joan Prim, 38, de Granollers.

Font: Xarxanet/Editat per JAG