En marxa una diagnosi compartida per conèixer la situació del voluntariat a les terres de Lleida

La Federació Catalana de Voluntariat Social impulsarà un nou full de ruta amb les propostes per reconèixer i promocionar el voluntariat

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) organitza el pròxim 17 de febrer la primera sessió de treball per elaborar una diagnosi compartida que mostri en quin punt es troba el voluntariat a les terres de Lleida. Aquesta serà la primera de les tres sessions tancades de debat que finalitzaran amb una quarta sessió oberta i pública on s’abordarà la presentació de les propostes consensuades que mostraran el rumb a seguir per reconèixer i promocionar el voluntariat.

La primera sessió se celebrarà el dilluns 17 de febrer en horari de 16 h a 18 h al Palau de Congressos de la Llotja. La presentarà la periodista de Lleida Televisió, Mariví Chacón, i el psicopedagog Cesc Jové conduirà la dinàmica participativa. L’acte comptarà amb la participació de l’alcalde de Penelles i diputat a la Diputació de Lleida, Eloi Bergós; el president del consell territorial de PIMEComerç Lleida, Manel Llaràs; la cap de la unitat tècnica de promoció de la gent gran i del voluntariat de l’Ajuntament de Lleida, Pilar Panella; i el president de la FAV de la província de Lleida, Toni Baró, entre d’altres.

 

Les tres sessions de treball obriran amb aquest primer debat on es reflexionarà sobre el paper del voluntariat, el seu impacte en la societat i el reconeixement que té aquest i les entitats del territori, emmarcant-ho en la Llei de voluntariat i de foment de l’associacionisme aprovada l’any 2015. Tot seguit, s’analitzarà el paper que ha de tenir la FCVS i l’administració pública per afavorir el camí que fomenti el voluntariat a les terres de Lleida. Finalment, la quarta trobada serà pública i s’hi presentarà un full de ruta amb les propostes per reconèixer i promocionar el voluntariat.