En marxa la revisió de la Guia de voluntariat hospitalari i sociosanitari

Les entitats de la FCVS que vulguin poden participar-hi a través de les sessions virtuals de treball

La FCVS continua adaptant les diferents línies de treball davant l’emergència de la COVID-19. Per això, la revisió de la guia de voluntariat hospitalari i sociosanitari es portarà a terme a través de sessions de treball en línia obertes a la participació de les entitats de la FCVS.

La guia de voluntariat hospitalari i sociosanitari és un document editat l’any 2010 que pretén facilitar la feina a professionals i tècniques que han de dissenyar i gestionar un programa de voluntariat en l’àmbit hospitalari i sociosanitari. La nova edició vol alinear-se amb la Llei 25/2015 de voluntariat i de foment de l’associacionisme, tenint en compte publicacions posteriors -com el Manual de gestió o la Carta de Voluntariat en salut-, incloent-hi criteris inclusius i de practicitat, així com l’experiència que aportaran a les sessions les coordinadores de voluntariat.

La modalitat de treball, arran de l’emergència de la COVID-19, consistirà en una combinació de treball individual i autònom que culminarà amb una sessió de treball en format videoconferència on es farà un retorn de les aportacions i es comentaran els aspectes més rellevants. En total es faran quatre sessions, la primera de les quals tindrà lloc el 15 de maig.

Les entitats que vulgueu participar en les sessions de treball heu  de posar-vos en contacte amb la tècnica de salut de la FCVS, Aurora Lonetto a través del correu salut@voluntaris.cat.