En marxa el formulari de la fase postcongressual del 8è Congrés Nacional de la Gent Gran

Permetrà establir les accions prioritàries de cada territori

El 8è Congrés Nacional de Gent Gran ha arribat a la fase postcongressual i, per tal de donar compliment als acords que s’han assolit al Congrés, s’ha dissenyat un formulari que permetrà establir les accions prioritàries que les persones de cada territori considerin més oportunes. L’objectiu és impulsar, demanar, promoure i fer el seguiment d’aquestes actuacions posteriorment, tant a nivell nacional com territorial.

Aquest formulari es pot contestar tant a títol individual com conjuntament amb les persones que formin part d’entitats, de consells consultius de gent gran, etc. A més, està obert a rebre les respostes de tota la ciutadania, independentment de la seva edat.

 8è Congrés Nacional de la Gent Gran

El 8è Congrés Nacional de la Gent Gran va ser convocat pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani , el 5 de desembre de 2018, a proposta i en el marc del Ple del Consell de la Gent Gran de Catalunya.

El Congrés s’estructura en 3 fases:

  • Precongressual: des de la convocatòria (desembre 2018) fins a l’acte congressual;
  • Congressual: acte central del Congrés, el 25 d’octubre de 2019, a Sant Fruitós del Bages;
  • Postcongressual: des de l’acte congressual i fins a la convocatòria del proper congrés.

Actualment el Congrés es troba en al fase postcongressual, que se centra en la difusió dels documents del Congrés aprovats en l’acte congressual. Tant el Manifest com les ponències seran lliurats a les administracions, institucions i entitats competents per poder actuar sobre les línies indicades pel Congrés.

Al llarg d’aquesta fase, es fa un seguiment de l’evolució i del compliment i de la difusió al territori, amb l’objectiu de poder garantir la coordinació i el seguiment actiu de les accions que s’estan duent a terme. Aquestes accions tenen la voluntat de donar compliment als acords que s’han assolit al Congrés i que han de marcar l’agenda política en l’àmbit de les persones gran fins al proper congrés, previst per a 2023.