Els Premis Respon.cat reconeixen sis empreses catalanes, un territori i una persona en la seva 4a edició

La FCVS ha participat formant part de la Comissió de Reconeixement al programa empresarial de voluntariat. Zurich és una de les empreses reconegudes, proposada per Voluntaris.cat.

Sis organitzacions, una persona i un territori han estat reconeguts per les seves bones pràctiques i la seva trajectòria en matèria de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) en l’acte de lliurament de Premis Respon.cat. Més de 160 persones s’han congregat dimarts 27 de novembre a la tarda al Centre Cultural de la Mercè de Girona per assistir a la quarta edició d’aquests reconeixements de referència a Catalunya organitzats per l’associació empresarial Respon.cat.

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha format part de la Comissió de Reconeixement al programa empresarial de voluntariat. La multinacional Zurich pel programa de voluntariat que promou entre el seu equip, a proposta de Voluntaris.cat l’any 2016, va ser una de les sis organitzacions premiades. El quadre de premiats, doncs, va quedar de la següent manera.

 • Premi Respon.cat a la trajectòria del compromís en RSE per a empresa gran: Comexi.
 • Premi Respon.cat a la trajectòria del compromís en RSE per a empresa petita i mitjana: Coral Transport & Stocks.
 • Reconeixement Respon.cat al programa empresarial de voluntariat: Zurich.
 • Reconeixement Respon.cat al programa empresarial ambiental de col·laboració: Família Torres.
 • Reconeixement Respon.cat als territoris socialment responsables: Barri de Marianao de Sant Boi de Llobregat, representat per la Fundació Marianao.
 • Reconeixement Respon.cat a la gestió de la diversitat d’origen: Andilana.
 • Reconeixement Respon.cat a les bones pràctiques empresarials de reforma horària: Playbrand.
 • Reconeixement especial a una persona per la seva trajectòria en Responsabilitat Social a Catalunya: Cristóbal Colón, president de La Fageda.

Zurich: Reconeixement al voluntariat d’empresa

Ajudar i servir a les comunitats en les quals treballen a tot el món, és part dels valors i essència de Zurich. Per això, ja fa anys que compten amb el Club del Voluntariat, l’objectiu del qual és posar en marxa accions solidàries de manera continuada a tot el territori nacional. Les activitats desenvolupades pel Club busquen aportar valor a tres grups d’interès: la comunitat, el voluntari i l’empresa.

 • Comunitat: Projectes socials executats i d’alt impacte Intercanvi de capacitats Millora qualitativa en la inversió social Persones i empreses compromeses que es sumen a les seves causes
 • Voluntariat corporatiu: Desenvolupament de competències, més concretament: el lideratge, innovació, emprenedoria, compromís social, empatia i ciutadania. Transcendència
 • Empresa: Desenvolupament del talent dels seus col·laboradors Millora del clima laboral Marca empresari Reputació corporativa Relació comunitària

Les activitats que realitza el Club es centren en 4 pilars: infància, medi ambient, persones en risc d’exclusió social i habilitats. Les accions de voluntariat corporatiu més destacades de 2018 i que han suposat més hores de dedicació dels col.laboradors les poden veure descrites al document que adjuntem amb el calendari anual d’activitats de voluntariat i la memòria de sostenibilitat on queden recollides totes les iniciatives de compromís amb la societat.

Font: Respon.cat