Els Premis Muncunill guardonen el compromís social

Specialisterne, fundació que ofereix formació i ocupació a persones adultes amb autisme, s’ha endut el guardó en l’àmbit social. El president de la FCVS, Ramon Nicolau, és jurat d’aquesta categoria

El Teatre Principal ha estat l’escenari, aquest dijous, de l’acte d’entrega de la setena edició dels Premis Muncunill a la Innovació. Uns guardons impulsats i organitzats per l’Ajuntament de Terrassa amb l’objectiu d’apropar la innovació a la ciutadania des de totes les seves vessants i en reconeixement a la feina d’aquelles persones, empreses o projectes que aposten per la innovació com a model integral, contribuint així a la millora de la qualitat de vida de les persones. Durant la gala s’han lliurat un total de cinc premis, corresponents a les diferents categories dels guardons.

El president de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), Ramon Nicolau, ha sigut jurat del Premi a l’àmbit social i el secretari general de la FCVS, Josep Massip, va fer el lliurament d’aquest guardó.

Specialisterne, una organització social que ofereix formació i ocupació a persones adultes amb autisme

Premi a la Innovació Social

El Premi Muncunill a la Innovació Social d’àmbit estatal a la persona, entitat o empresa que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat en el sector social, ha recaigut enguany en Specialisterne. Una organització social que ofereix formació i ocupació a persones adultes amb autisme (TEA) en l’àmbit de les tasques informàtiques i administratives, entre d’altres.

Bio2Coat, empresa que treballa per la reducció del malbaratament alimentari

Premi a la Innovació d’àmbit local a la persona, entitat o empresa 

El Premi Muncunill a la Innovació d’àmbit local a la persona, entitat o empresa que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la ciutat de Terrassa i per a la societat en general ha recaigut aquest any en Bio2Coat, empresa que treballa amb la voluntat de contribuir a la reducció del malbaratament alimentari. La tecnologia que Bio2Coat utilitza pel disseny dels recobriments alimentaris està desenvolupada i creada per investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya i augmenta el benefici econòmic, reduint les pèrdues i la taxa de rebuig en la producció hortofructícola.

ABLE Human Motion, una startup que dissenya, desenvolupa i comercialitza tecnologia d’exoesquelet

Premi a la Innovació Empresarial

El Premi Muncunill a la Innovació Empresarial d’àmbit estatal a l’empresa que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat en el sector empresarial o de l’emprenedoria ha estat per ABLE Human Motion. Una startup que dissenya, desenvolupa i comercialitza tecnologia d’exoesquelet. Un projecte que proporciona una millor mobilitat i una major independència, empoderant a les persones amb problemes de mobilitat.

Pep Salazar, director del festival OFFF

Premi a la Innovació Cultural

El Premi Muncunill a la Innovació Cultural d’àmbit estatal a la persona, entitat o empresa que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat en el sector cultural ha recaigut en Pep Salazar, director del festival OFFF. Mitjançant els diferents projectes que ha liderat, Pep Salazar ha contribuït a acostar la innovació a la ciutadania.

Mercè Boada, neuròloga, doctora en Medicina per la Universitat de Barcelona, directora mèdica i Cofundadora de la Fundació Ace Alzheimer Center Barcelona

Premi a la Innovació Honorífica

A l’últim, el Premi Muncunill a la Innovació Honorífic ha estat per a Mercè Boada. Neuròloga, doctora en Medicina per la Universitat de Barcelona, directora mèdica i Cofundadora de la Fundació Ace Alzheimer Center Barcelona.

Font: Món Terrassa