El Tercer Sector Social alerta que la inestabilitat política tindrà un impacte directe en les persones en situació de vulnerabilitat

Arrels Fundació

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya consideren que “sense nous pressupostos, s’ha perdut una oportunitat per avançar en la garantia dels drets socials, la sostenibilitat de les entitats i l’equiparació salarial de les treballadores”.

“És impossible desenvolupar i consolidar polítiques socials de lluita contra la pobresa, l’exclusió i les desigualtats, garantir la sostenibilitat de les entitats socials i millorar les condicions laborals de les treballadores, amb legislatures inestables i curtes”. Aquesta és la tesi principal de la nota de premsa de reacció del Tercer Sector Social feta pública l’endemà de la convocatòria d’eleccions anticipades a Catalunya.

El no acabament de la legislatura posa en risc o fa decaure iniciatives i normatives llargament reivindicades per les entitats socials per reforçar el sistema de drets i protecció social: el traspàs de la gestió de l’ingrés mínim vital a Catalunya, l’Estratègia de Lluita contra la Pobresa Infantil, la proposició de llei per erradicar el sensellarisme, la proposició de llei per modificar la Renda Garantida de Ciutadania i el projecte de llei de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària, entre altres. La nota de la Taula i la Confederació recorda que tampoc es podran portar endavant mesures de reconeixement i enfortiment del sector, com la Llei del Tercer Sector Social, la llei d’instruments de provisió del sistema públic de serveis socials o la Llei de l’Economia Social i Solidària.

Des del Tercer Sector Social sorgeix la queixa que, “una vegada més, la inestabilitat política tindrà un impacte directe en les persones en situació de vulnerabilitat i en les entitats socials que les atenen i acompanyen i les treballadores del sector”. En aquesta línia, qualifiquen de “desencert” que s’avancin eleccions “just quan s’han de consolidar polítiques i mesures clau”.

Font: Taula del Tercer Sector Social i La Confederació