El TAST Social celebra la seva 5a edició a Tarragona

Com a novetats principals hi haurà la descoberta i participació d’instituts de secundària, diverses activitats organitzades per les entitats i un concurs a Twitter obert a la ciutadania.

El TAST Social (Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès) arriba a la seva 5a edició i es reubica a la Plaça Corsini, emplaçament que s’erigirà com l’espai públic on mostrar la tasca transformadora que fan any rere any les entitats de la ciutat. Enguany, el dia 1 de juny del 2018 serà la data assenyalada per celebrar la trobada organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), oberta a les entitats federades.

Com a novetat per aquest 2018, hi haurà una descoberta a instituts de secundària de Tarragona amb la participació d’alumnat d’ESO. Entre els instituts participants s’inclouen l’Institut Pallaresos, l’Institut Antoni Martí i Franquès i el Col·legi Marenostrum, en una jornada que servirà per descobrir les diferents entitats participants als joves i fer conèixer més a fons la tasca que duen a terme.

El TAST Social, com cada any, té l’objectiu de mostrar a la ciutadania l’activitat que duen a terme les entitats de voluntariat del territori, a més de crear un espai de reflexió entre persones voluntàries, entitats i ciutadania. Mitjançant un estand a la Plaça Corsini, un total de 25 entitats donaran a conèixer les seves activitats de 10 a 20 h del vespre.

Programa d’activitats

De 10 a 14 h: Mostra d’Entitats de Voluntariat i tallers

A les 11.30h: Actuació de dansa ‘Bollywood’ (Fundació Onada)

De 14 a 16.30 h: Dinar de germanor

De 16.30 a 18.30 h: Mostra d’Entitats de Voluntariat i tallers

De 18.30 a 19.00 h: Mostra de l’Associació ATMA Tarragona

De 19.00 a 19.30 h: Acte de lliurament dels Premis del Concurs de Twitter

Entre les activitats que es repetiran al matí i a la tarda, destaca el taller de punts de llibre amb roba reciclada del Projecte Filigrana (Càritas Diocesana de Tarragona), un taller de mandala (La Tutela) i un taller de flors amb llaminadures a càrrec del Servei Teràpia ocupacional de la Fundació Santa Teresa. Pots consultar el programa d’activitats sencer aquí.

Amb tot això, la imatge del cartell d’aquesta edició vol destacar l’efecte transformador del voluntariat. La il·lustració gràfica ha estat elaborada per l’Estudi de disseny creatiu de la Fundació Topromi i El Far, amb l’objectiu de reflectir l’empremta de les persones que conformen tots els projectes de voluntariat, com a element clau i denominador comú a totes les entitats i donant una visió totalment inclusiva.

Un concurs de Twitter obert a la ciutadania

Una altra de les novetatas serà un concurs de Twitter obert a tota la ciutadania. Amb l’objectiu de poder incloure la mirada de les persones participants i voluntàries de la 5a edició del TAST Social, el concurs serà una oportunitat per fer que la trobada sigui dinàmica i col·laborativa. Per participar, s’haurà de seguir a @voluntaris_cat, fer una fotografia durant la jornada i penjar-la amb el hashtag #ElMeuTAST18 etiquetant el compte de la FCVS.14149868190_44152f15d0_z

Durant l’acte de tancament, es comunicaran els premis en tres categories diferents: fotografia més creativa, fotografia més divertida i fotografia més repiulada. Les bases legals del concurs amb els premis corresponents es poden consultar en el següent enllaç. El jurat estarà format per membres i personal tècnic de les entitats i voluntariat de la FCVS.

El TAST Social compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, la Fundació Repsol i el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona.