El Punt de Voluntariat de Reus celebra el seu 5è aniversari!

L’acte de celebració del servei local gestionat per la FCVS serà el dia 12 de juliol al Centre Cívic del Carme. El punt ofereix a les entitats socials i a la ciutadania informació, assessorament i orientació sobre el voluntariat al municipi tarragoní. 

El Punt de Voluntariat de Reus celebra aquest dijous 12 de juliol el seu 5è aniversari amb una festa organitzada per l’Ajuntament del municipi que tindrà lloc al Centre Cívic del Carme. El servei municipal, que depèn de la regidoria de Benestar Social, està gestionat per la Federació Catalana de Voluntariat Social i és una porta d’informació, assessorament i orientació a les entitats i el conjunt de la ciutadania sobre el voluntariat. Amb hora d’inicia les 18 h, l’acte serà un homenatge per aquests anys de trajectòria en els quals 331 persones ja han fet tasques de voluntariat a 59 entitats de la ciutat.

Pel que fa a les dades totals sobre la gestió del Punt de Voluntariat en aquests cinc anys, es presenten les següents xifres: 

 • 2013: Persones voluntàries (43), entitats (13)
 • 2014: Persones voluntàries (101), entitats (24)
 • 2015: Persones voluntàries (60), entitats (7)
 • 2016: Persones voluntàries (53), entitats (6)
 • 2017: Persones voluntàries (50), entitats (4)
 • 2018: Persones voluntàries (24), entitats (5)
 • TOTAL: Persones voluntàries (331), entitats (59)

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha fet un balanç positiu i ha comentat que “és probable que durant la crisi moltes persones sense feina es plantegessin fer tasques de voluntariat en un moment en què, malauradament, disposaven de més temps lliure i en què les entitats socials, desbordades per la situació, necessitaven més persones voluntàries”. En aquest sentit, ha remarcat que tot i això, “cal que Reus continuï tenint un servei de voluntariat potent, ja que té una consolidada i gran xarxa d’entitats i per què així, si esdevenen de nou situacions d’emergència, serà més fàcil fer-hi front”.

Durant la celebració, que s’allargarà fins les 20.00 h, es faran dinàmiques relacionades amb el voluntariat, proposades per la Fundació Frederic Bara, el Taller Baix Camp i la FCVS. A més, també hi haurà un berenar i un espectacle de ball a càrrec del grup Down Revolution de l’entitat Down Tarragona. L’objectiu d’aquesta festa és agrair i donar a conèixer la tasca que fan les persones voluntàries en particular i, en general, les entitats que formen part del teixit associatiu de la ciutat.

Sobre el Punt de Voluntariat

El Punt de Voluntariat és un servei municipal gestionat per la FCVS que treballa per promocionar i informar dels projectes de voluntariat que ofereixen les entitats de Reus amb la finalitat d’atraure persones voluntàries. Així mateix, assessora les persones que volen fer voluntariat i necessiten conèixer l’oferta i on dirigir-se. També col·labora amb les entitats socials per tal que puguin implementar els seus projectes i per facilitar-les el contacte amb possibles persones voluntàries.

L’horari d’atenció al públic és els dimarts de 17 a 19 h i els dijous de 10 a 12 h, excepte els mesos de juliol i agost en què només obre dijous al matí. Els serveis concrets que ofereix són els següents:

 • Sensibilitzar i informar a la ciutadania dels projectes de les entitats.
 • Promocionar actes socials de voluntariat.
 • Formació a les entitats i a les persones voluntàries.
 • Assessorar a les entitats amb projectes de voluntariat.
 • Facilitar el contacte entre les entitats i les persones voluntàries.
 • Fomentar el treball en xarxa de les entitats amb projectes de voluntariat social.