La cita és el 31 de maig i també s’hi recolliran experiències i estratègies per millorar la involucració de les persones voluntàries amb les entitats.
En la trobada del ‘Connecta’t’ del 31 de maig es farà la presentació del Projecte Vol.In de la FCVS, que té l’objectiu de la plena inclusió de totes les persones en l’àmbit del voluntariat. En parlarà la tècnica de promoció comunitària de la FCVS, Marina López, que explicarà a les entitats la importància de tenir en compte que el voluntariat sigui accessible i no discriminatori.
El ‘Connecta’t’ és l’espai de trobada i coneixement compartit on es treballen temes d’interès per a les entitats federades de Barcelona i on la gestió del voluntariat és el tema transversal. La sessió del divendres 31 de maig és en línia, de 9.30 a 11 h, i per participar-hi i rebre l’enllaç, cal enviar un correu a barcelona@voluntaris.cat
Un altre punt de la trobada se centrarà en un tema que sovint preocupa les entitats socials: com augmentar la participació de les persones voluntàries en les formacions i trobades de l’entitat. El punt de partida serà una taula rodona entre Creu Roja Catalunya, Fundació Marianao i Afanoc i tot seguit es farà un debat obert per compartir estratègies i experiències. L’objectiu és que a partir dels èxits i fracassos de les mateixes entitats, cadascuna pugui trobar com millorar aquesta participació del voluntariat.
En el ‘Connecta’t’ també hi participarà la tècnica d’orientació sociolaboral de Barcelona Activa, Emma Sánchez, per presentar el Programa Pròxim (subvenció ACOL).
En les anteriors edicions de les trobades amb les entitats federades de Barcelona s’ha parlat de la mentoria social i del cibervoluntariat.
Què és el ‘Connecta’t’?
És l‘espai de trobada i coneixement compartit on es treballen temes d’interès per a les entitats federades de Barcelona i on la gestió del voluntariat és el tema transversal. S’hi treballa buscant les bones pràctiques i fent treball en xarxa, així com oferint (in)formacions, eines i recursos per a desenvolupar la tasca de les entitats de la manera més eficaç i eficient possible. Les sessions s’organitzen fent atenció a necessitats socials del moment i pensant tant en les persones responsables de voluntariat, com en les tècniques de programes o directives d’entitats.