El projecte Lliures obre una nova convocatòria per finançar projectes socials a Catalunya

Es destinaran 120.000 euros a iniciatives que fan front a la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats. La rebuda de propostes està oberta fins al 21 d’abril.

El projecte Lliures, una aliança entre Òmnium Cultural, Coop57 i les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), ja ha impulsat 33 projectes, amb un total de 6.000 euros i la solidaritat de més de 4.000 persones. Es va posar en marxa l’any 1997 i ara ha obert una nova convocatoria de projectes socials als quals destinarà 120.000 euros.

Les propostes es poden presentar fins al 21 d’abril a través del web de Lliuresi serà el mes de juny quan s’anunciaran les seleccionades. Aquest fons econòmic i social estable sorgit de la suma de forces d’Òmnium Cultural, Coop57 i ECAS continua actuant contra el creixement i la cronificació de la pobresa i l’exclusió social a Catalunya.

La convocatòria va dirigida a propostes que es troben en una fase inicial per tal de consolidar-les,sorgides de l’autoorganització de les mateixes persones afectades, que treballen de manera col·lectiva, horitzontal i participativa arreu del territori català per revertir les desigualtats i impulsar una transformació cap a una societat més justa.

La crida és a iniciatives contra la pobresa cronificada i exclusió agreujada per l’atur; que acompanyin infants i joves en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social i/o que pateixen violències; que actuin a favor d’una llar digna i contra l’emergència alimentària i per a la cobertura de les necessitats bàsiques.

Des del 2017, Lliures ha contribuït a la consolidació de 33 projectes amb 600.000 euros provinents de les aportacions de més de 4.000 persones de la societat civil. El projecte també ha promogut el vincle entre projectes que ha donat lloc a noves aliances i a la inspiració per implantar a un lloc el que ha funcionat a un altre.

Font: Projecte Lliures