Es fa una crida als vallencs i vallenques que vulguin apuntar-se a la iniciativa per convertir-se en persones referents d’aquests joves a través de la mentoria i l’acompanyament
L’Ajuntament de Valls s’afegeix al projecte Ambtu, un programa de mentoria social que té per objectiu acompanyar joves tutelats i extutelats per tal de facilitar-los el procés d’emancipació a la vida adulta. Aquest projecte de voluntariat està impulsat per l’Ajuntament de Valls des de la Regidoria d’Afers Socials i compta amb el suport de l’Associació Quilòmetre Zero. També hi col·laboren entitats com Egueiro i Fundació Ginac, que ja treballen amb casos solts.
El projecte Ambtu va ser desenvolupat a la demarcació de Tarragona l’any 2018 per l’Associació Quilòmetre Zero. La seva finalitat és donar suport al jovent tutelat i extutelat d’origen immigrant en aquest moment vital de transició a través de la mentoria i amb la implicació ciutadana i del voluntariat.
Des de la Regidoria es fa una crida als vallencs i vallenques que vulguin apuntar-se a la iniciativa per convertir-se en persones referents d’aquests joves a través de la mentoria i l’acompanyament. El dijous 11 de novembre a les 19 h es realitzarà una sessió informativa a l’Institut d’Estudis Vallencs per tal de poder apropar i explicar el projecte a les persones que hi estiguin interessades.
L’Associació Quilòmetre Zero busca persones voluntàries per acompanyar joves en el seu procés de transició a la vida adulta
El Projecte Ambtu, a través de la mentoria, acompanya i ofereix suport al col·lectiu de joves ex tutelats i/o en risc d’exclusió que han d’emprendre la seva vida adulta, un cop surten dels centres on han viscut sota la tutela de la Generalitat de Catalunya. A través del projecte, aquests joves reben un suport global en els aspectes pràctics i emocionals per a poder emprendre l’emancipació formant part del teixit social normalitzat.
El projecte ofereix als joves una persona voluntària (mentor/a) que actua com a adult de referència i li dóna suport en les seves activitats quotidianes. S’estableix un compromís mínim de 6 mesos entre el jove i la persona voluntària. A més, des de l’Associació es realitzen formacions i acompanyament al voluntariat, per part dels tècnics del projecte, que vetllen perquè la relació de mentoria s’estableixi satisfactòriament.
Informació pràctica per al voluntariat
Les persones que hi vulguin prendre part han de ser empàtiques i assertives, tenir entre 30 i 65 anys i han de disposar d’un mínim de dues hores setmanals, des del mes de novembre de 2021 fins al juny de 2022. Han de ser competents en llengua catalana i han de conèixer l’entorn del municipi i del territori de Tarragona, en general.
Font: Ass. Quilòmetre Zero