El programa Grans Actius està cercant persones voluntàries al barri de Sant Andreu

El servei de la FCVS fomenta el voluntariat sènior i les relacions intergeneracionals amb un servei d’acompanyament a visites mèdiques de persones amb discapacitat i/o amb dependència.

El pròxim mes de setembre, la Federació Catalana de Voluntariat Social té previst implantar el projecte Grans Actius al barri de Sant Andreu. Per aquest motiu, des de la Federació s’està realitzant una crida de persones voluntàries per tal que aquestes puguin acompanyar a les persones afectades amb malalties cròniques, amb un grau lleu o moderat de dependència o amb alguna discapacitat a les visites mèdiques programades al CAPs, hospitals i qualsevol centre relacionat amb la prevenció, diagnòstic i manteniment de salut.

Per altra banda, totes aquelles persones o familiars, que estiguin assignades al Cap CasernesCentre de Salut Mental d’Adults Casernes i el Centre Sociosanitari Isabel Roig, amb necessitats de ser acompanyades a les visites ja poden sol·licitar el servei als professionals dels mateixos centres.

Promoció del voluntariat intergeneracional

Un dels objectius que persegueix Grans Actius és fomentar el voluntariat sènior i les relacions intergeneracionals per tant, totes aquelles persones més grans de 18 anys, del mateix barri, amb disponibilitat lliure d’un o dos matins a la setmana i que es vulguin comprometre amb l’entorn i les problemàtiques que els envolten, poden formar part de l’equip de voluntariat del projecte realitzant acompanyaments.

D’aquesta manera la Federació afavoreix el voluntariat de proximitat creant una xarxa dins el mateix barri amb les persones voluntàries, els beneficiaris del projecte i tots els agents del barri implicats i a la vegada, donant suport al col·lectiu de persones afectades per cronicitats, alguna discapacitat o dependència.

Vols fer-te voluntari o voluntària?

Si ets una persona amb capacitat d’escolta, amb sensibilitat pels problemes de salut mental, empàtica i amb dots comunicatives posa’t en contacte amb Mercedes Naranjo, tècnica del programa Grans Actius de la FCVS, al correu gransactius@voluntaris.cat, al telèfon: 93 314 19 00 o a través de la borsa de voluntariat.