Grans Actius s’engega a Gràcia

La FCVS fomenta el voluntariat sènior i les relacions intergeneracionals amb un servei d’acompanyament a visites mèdiques de persones amb discapacitat i/o amb dependència.

El proper mes de maig, la Federació Catalana de Voluntariat Social té previst engegar el projecte Grans Actius al barri del Camp d’en Grassot-Gràcia Nova i Villa de Gràcia. Grans Actius és un programa de voluntariat dirigit a persones afectades amb un grau lleu o moderat de malalties cròniques, en estat de dependència o amb alguna discapacitat. Des del programa s’ofereix un servei d’acompanyament  a visites mèdiques programades al CAPs, hospitals i qualsevol centre relacionat amb la prevenció, diagnòstic i manteniment de salut. Per això, totes aquelles persones o familiars, que estiguin assignades al CAP Pare Claret i al nou CAP Vila de Gràcia-Cibeles, amb necessitats de ser acompanyades a les visites ja poden sol·licitar el servei als professionals del mateix CAP.

Des de Grans Actius s’aposta per fomentar el voluntariat sènior i les relacions intergeneracionals per tant, totes aquelles persones del mateix barri amb disponibilitat lliure d’un o dos matins a la setmana i que es vulguin comprometre amb l’entorn i les problemàtiques que els envolten, poden formar part de l’equip de voluntariat del projecte realitzant acompanyaments.

D’aquesta manera la Federació vol afavorir el voluntariat de proximitat, dins del mateix barri, creant una xarxa entre les persones voluntàries, els beneficiaris del projecte i tots els agents del barri implicats i a la vegada, donant suport al col·lectiu de persones afectades per cronicitats, alguna discapacitat o dependència.

Al llarg de l’any 2016, el programa Grans Actius es va implementar al CAP Carles Ribes, CAP La Marina, CAP El Clot i el CAP Ramón Turró. Actualment la FCVS està treballant per a l’obertura del programa en altres territoris.

Agents implicats

A més de l’equip de persones voluntàries, Grans Actius veu la llum a Gràcia gràcies a l’esforç i la col·laboració de diferents agents del territori. Per una banda, la implicació del CAP Pare Claret i el CAP Vila de Gràcia-Cibeles han sigut essencial pel funcionament del programa, ja que seran els encarregats d’acollir l’equip de persones voluntàries i programar els acompanyaments. Per l’altra, els agents del barri també tindran un paper clau, ja que ajudaran en la difusió del projecte.

Vols fer-te voluntari o voluntària?

Totes aquelles persones que vulguin formar part del programa Grans Actius al barri de Gràcia poden posar-se en contacte amb Mercedes Naranjo, tècnica del programa Grans Actius de la FCVS, al correu: gransactius@voluntaris.cat o al telèfon: 93 314 19 00 o accedir a la borsa de voluntariat.