El programa Cercles de Suport i Responsabilitat cerca persones voluntàries

La iniciativa consisteix a acompanyar i supervisar a delinqüents sexuals en el període previ a la llibertat definitiva, facilitant així la seva inserció en la societat.

Cercles de Suport i Responsabilitat – CerclesCAT és un programa d’integració social impulsat per la Direcció General de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia i gestionat per la Fundació Salut i Comunitat, adreçat a les persones en règim obert i en llibertat condicional, que té com a objectiu facilitar la seva reinserció i prevenir la seva reincidència.

La iniciativa consisteix a acompanyar i supervisar a delinqüents sexuals en el període previ a la llibertat definitiva, facilitant així la seva inserció en la societat i evitant, en la mesura del possible, que cometin un nou delicte. El projecte posa un èmfasi especial en la prevenció de la violència i la seguretat ciutadana, sent el lema “no més víctimes” el que uneix a tots els/les participants del projecte: penats, professionals i persones voluntàries.

Per això, i per poder complir el seu objectiu, el projecte CerclesCat està realitzant una crida de voluntariat per tal d’animar a la ciutadania a participar en el seu programa de voluntariat, sota la supervisió d’un professional, oferint suport a la persona que ha comès un delicte sexual.

La col·laboració del voluntariat és fonamental per al desenvolupament del projecte. La persona voluntària rep una formació i un suport específic per poder desenvolupar la seva tasca. Els requisits per a poder ser persona voluntària són:

  • Ser major d’edat
  • No tenir antecedents penals
  • Superar la Formació Inicial de CerclesCat (La propera convocatòria serà el 21-22 octubre)

Totes aquelles persones que reuneixin els requisits i estiguin interessades a formar part d’un projecte innovador que vetlla per la seguretat ciutadana poden posar-se en contacte amb Anna Montes a través del correu annamontesalcaraz@gmail o al telèfon 627551067.