El nou punt de voluntariat de Tarragona obre les portes

L’espai està gestionat per la Federació Catalana de Voluntariat Social i assessorarà associacions i ciutadania sobre voluntariat

El proper dilluns 18 de setembre obre les portes al públic el nou Punt del Voluntariat de Tarragona, un servei municipal que informa i assessora tant associacions com el conjunt de la ciutadania sobre tots els àmbits del voluntariat. L’espai s’ha presentat públicament aquest dijous en una roda de premsa.

El nou espai, que estarà ubicat a la plaça Imperial Tàrraco, a la planta baixa de l’edifici de l’antiga Facultat de Lletres, estarà gestionat per la Federació Catalana del Voluntariat.

S’hi podran adreçar membres d’associacions de la ciutat i persones interessades en el voluntariat. Els primers podran obtenir informació sobre com fer un pla de voluntariat, gestionar l’assegurança de les persones voluntàries o cercar formació específica, entre d’altres. Per part del conjunt de la ciutadania, podran conèixer les ofertes de voluntariat existents a la ciutat i conèixer al detall què implica ser una persona voluntària.

La consellera de Voluntariat, Elisa Vedrina, ha explicat que “l’objectiu d’aquest nou servei no és només el de convertir-se en una referència informativa i de gestió en aquest àmbit, sinó millorar l’associacionisme i el voluntariat i acostar els projectes de les entitats al conjunt de la ciutadania”

El Punt de Voluntariat donarà servei inicialment quatre hores setmanals, dilluns de 10 a 12 h i dimecres de 17 a 19 h. També realitzarà atenció telefònica al 639 215 674 o a través del correu electrònic puntvoluntariat@tarragona.cat.