El Mercat Social et convida a posar color al consum aquest Nadal

Ha organitzat un taller de dibuix i pintura a la V Fira de Consum Responsable i d’Economia Solidària per descobrir el valor social que hi ha darrere del que comprem

Un any més, El Mercat Social de Voluntaris.cat torna a la Plaça Catalunya aquest Nadal per participar en la Fira de Consum Responsable i d’Economia Solidària. En aquesta 5a edició, El Mercat Social ha posat la mirada en els més menuts, amb el taller ‘Merc’ART‘, una activitat per tal que la infància descobreixi el valor social del consum a través de l’art.

Tothom que s’apropi a la carpa d’activitats el pròxim 31 de desembre d’11.30 a 14 h podrà pintar diferents dibuixos que estan associats als processos de consum dels productes d’El Mercat Social. Un jove reciclant uns texans, una dona cosint-los per elaborar un davantal o un jove fent la compra en línia d’un regal, són algunes de les imatges que podran donar color i treballar els valors d’allò que consumim.

El Taller es realitzarà com una activitat conjunta amb l’entitat Social Fooding a la carpa d’activitats de Plaça Catalunya sota el títol: Merc’Art Social contra el Malbaratament Alimentari.

V Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

La fira constarà de 38 casetes on s’hi poden trobar projectes, entitats i serveis de prop de 60 entitats i empreses d’economia social i solidària (ESS) que ofereixen un ampli ventall d’oferta de serveis, d’artesania, roba i altres complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació, joguines, cosmètica i benestar saludable, altres productes de petit regal, així com espais de restauració.

En aquesta cinquena edició, la fira proposarà i explicarà pràctiques concretes, de consum i d’hàbits quotidians en la vida de les persones, que contribueixen a mitigar l’emergència climàtica. L’objectiu és reflexionar sobre les decisions que, com a consumidores, podem prendre per participar d’una economia que ha de fer una transició ecològica i energètica abans del 2030.

La fira estarà ubicada a la corona exterior de la plaça Catalunya, estarà oberta en horari habitual d’11 a 20.30 hores, excepte els dies de Nadal i Sant Esteve, que romandrà tancada. El dia d’obertura, el divendres 20 de desembre, començarà a les 16 h i el dia de cloenda, el 31 de desembre, tancarà a les 16 h.

A més de les propostes de venda de productes a les 38 casetes, la Fira comptarà amb una proposta de més de 50 activitats dinamitzadores, orientades a la ciutadania i al públic familiar. Hi podreu trobar tallers, música, teatre per públic familiar, desfilades de moda sostenible, presentacions de llibres, activitats de reflexió i debat.