El Govern concedeix la Creu de Sant Jordi a la Fundació Ramon Noguera

La Creu de Sant Jordi també s’ha atorgat a 29 personalitats i 23 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. 

La Generalitat de Catalunya ha decidit guardonar a la Fundació Ramon Noguera de Girona amb la Creu de Sant Jordi. El guardó vol reconèixer l’esforç de l’entitat per a garantir qualitat de vida a les persones amb discapacitat intel·lectual, contribuint a la seva integració social i laboral. Com a institució, ofereixen suport quant al benestar personal i a la participació social, i treballen per a millorar la situació dels infants que presenten dificultats en el seu desenvolupament o estiguin en risc de patir-ne, i per a fer costat a les famílies.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que es pot rebre per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.