El Govern concedeix la Creu de Sant Jordi a la Fundació Ared i a la Fundació ASPRONIS

El guardó també s’ha atorgat a 29 personalitats i 15 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural

Entre les 15 entitats guardonades amb la Creu de Sant Jordi, la Generalitat de Catalunya ha decidit atorgar-li a la Fundació Ared i la Fundació ASPRONISjuntament amb agrupacions de caràcter pedagògic, social, lingüístíc o cultural, entre d’altres

El guardó vol reconèixer l’esforç de la Fundació Ared, una entitat que treballa per a la integració social i laboral de persones en situació d’exclusió social, principalment dones procedents de centres penitenciaris i de serveis socials. S’ha guardonat l’entitat per la seva valuosa tasca en la promoció de l’accés a la plena ciutadania d’aquestes persones, i pel treball continuat de sensibilització a les institucions i al conjunt de la societat.

La Generalitat de Catalunya ha atorgat també la Creu de Sant Jordi a la Fundació ASPRONIS per la seva tasca en l’atenció sociosanitària i residencial de persones amb discapacitat intel·lectual de la Selva i el Maresme, i  que enguany celebra els 50 anys de la seva fundació.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que es pot rebre per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.

La Generalitat també guardonarà amb la Creu de Sant Jordi d’enguany a esportistes com Leo Messi o Núria Picas, així com altres personalitats com el musicòleg i compositor Lluís Albert Rivas, l’empresària Joana Amat o la pedagoga Montserrat Andreu Teixidó.