El Departament de Justícia suprimeix o rebaixa el preu de diversos tràmits per a entitats

Es suprimeix la taxa per a la inscripció dels canvis en la composició dels òrgans de govern i es fa una reducció mitjana d’un 55% diverses taxes

La crisi provocada per la COVID-19 ha fet més evident que mai la importància de les entitats sense ànim de lucre. Des de les administracions s’estan prenent mesures de flexibilització per tal de facilitar i reconèixer l’acció de les organitzacions no lucratives, a més de preservar els seus recursos.

És el cas del Departament de Justícia de la Generalitat que ha acordat diverses anul·lacions i reduccions dels preus de tràmits dirigits a entitats.

El Departament ha suprimit la taxa per a la inscripció dels canvis en la composició dels òrgans de govern de les associacions. Ara els canvis a la junta s’inscriuran gratuïtament. D’aquesta manera, es facilita l’actualització de les dades i i el registre dels canvis dels òrgans de govern, dues qüestions imprescindibles per, entre d’altres tràmits, accedir a qualsevol subvenció.

També s’han rebaixat entre un 30 i un 50% diverses taxes vinculades a serveis per a associacions i federacions. Pel que fa a les associacions, els tràmits rebaixats són l’emissió de certificats sobre dades registrals, la transformació en fundació i la revisió de comptes d’utilitat pública, entre d’altres.

Font: Torre Jussana