El Centre d’Acollida Assís, la Fundació Banc de Recursos, la Fundació Hospital de Palamós i Down Lleida guanyen el Premi Lluís Martí al Valor Social 2019

La FCVS fa un reconeixement a les entitats federades que realitzen una bona pràctica en matèria de Responsabilitat Social on l’equip de voluntariat té una participació central

En el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat que la FCVS ha celebrat en els diferents territoris, s’han lliurat els premis de la 5a edició del Premi Lluís Martí al Valor Social al Centre d’Acollida Assís, la Fundació Banc de Recursos, la Fundació Hospital de Palamós i Down Lleida.

Els guardons han reconegut aquelles entitats federades que tenen incorporat l’enfocament transversal de l’RS en els seus programes, tant en actuacions pròpies i/o en xarxa amb altres entitats, com en actuacions realitzades en col·laboració amb una empresa externa.

Categoria catalana: Centre d’Acollida Assís

Captura de pantalla 2019-12-19 a les 15.37.25El Premi a la millor pràctica de responsabilitat social amb el voluntariat com a agent protagonista patrocinat per la Fundació Bancària “la Caixa”  i dotat en 4.000 € s’ha lliurat a Centre d’Acollida Assís amb el projecte ‘ASSÍS verd: sembrant futur’.

L’objectiu principal de la iniciativa és millorar l’ocupabilitat de les persones ateses. ASSÍS verd és un projecte formatiu-laboral que compta amb el suport de la Universitat de Barcelona (UB), en un sector d’activitat innovador com és el de l’agricultura urbana i la jardineria, que crea oportunitats laborals, efectives, a mitjà i a llarg termini, per a les persones en situació de sense llar.

ASSÍSverd és una eina d’implicació, apoderament, capacitació i formació de persones ateses al centre mitjançant la participació en l’activitat externa en benefici dels mateixos participants i de la comunitat.

Gestionar i rendibilitzar diversos espais verds cedits pel Districte de Sarrià – Sant Gervasi, la Universitat de Barcelona i el Monestir de Sant Pere de les Puel•les, els dona l’oportunitat de treballar l’adquisició i/o recuperació d’hàbits dels participants del projecte. També els permet poder realitzar un treball comunitari de cooperació i sensibilització amb altres agents del territori.

Categoria local Barcelona: Fundació Banc de Recursos

DSC_6078El premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable de l’àrea metropolitana de Barcelona finançat per Aigües de Barcelona i dotat en 1.500 € és per a l’entitat Fundació Banc de Recursos amb el projecte ‘Pont alimentari’

El projecte l’ha creat i impulsat la Fundació Banc de Recursos i Rezero – Fundació Prevenció de Residus l’any 2015 amb la finalitat de reduir el malbaratament d’aliments i fomentar la solidaritat i la reducció de les desigualtats socials.

El projecte ajuda establiments del sector de la distribució d’aliments al detall i la restauració a evitar que es llenci menjar al llarg de la seva activitat i a implantar bones pràctiques sostenibles. D’altra banda, també ajuda a entitats d’acció social que necessiten aliments perquè atenen col·lectius desafavorits que no tenen cobertes les necessitats bàsiques d’alimentació

Categoria local Girona: Fundació Hospital de Palamós

Captura de pantalla 2019-12-19 a les 15.38.45El premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable de la província de Girona finançat per  Festival Strenes  i dotat en 1.500 € s’ha entregat a l’entitat Fundació Hospital de Palamós amb el projecte Popets per als més menuts.

El Taller de Noupops és una de les activitats que realitza el Servei de Voluntariat de la Fundació Hospital de Palamós. Treballen conjuntament amb “l’Associació Noupops ONG Un fil per la vida”.

Es tracta d’un projecte que neix a Dinamarca l’any 2012 i consisteix a teixir popets a crochet destinats exclusivament als nens prematurs que els ajuden a desenvolupar millor els primers moviments de vida.

Categoria local Lleida: Down Lleida

Captura de pantalla 2019-12-19 a les 15.38.38El Premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable de la província de Lleida finançat per Arç Cooperativa i dotat en 1.500 € ha sigut per a l’entitat Down Lleida amb el projecte ‘Barri Amic’.

‘Barri Amic’ presenta una proposta per a la construcció d’una comunitat socialment responsable per a totes les persones, i en especial per a promoure la igualtat d’oportunitats de persones amb discapacitat intel•lectual que viuen emancipades del nucli familiar, en el seu entorn comunitari.

“Barri Amic” ajuda a eliminar prejudicis i a crear oportunitats, fent xarxes de relacions entre persones amb capacitats diverses, que enriquiran la convivència i la vida del barri.

El voluntariat acompanya a la persona amb discapacitat a conèixer millor el seu entorn i els seus recursos, dona suport en aquelles accions que la persona ho necessiti i promou l’accés i la utilització dels recursos comunitaris.