El Casal dels Infants llança una crida per sumar 400 persones voluntàries a l’estiu

L’associació garantirà activitats durant les vacances a 1.500 infants i joves i farà un seguiment de la situació de risc de les seves famílies

El Casal dels Infants ha iniciat aquest dilluns una crida per sumar 400 persones voluntàries al seu equip durant les activitats de lleure educatiu que oferirà a l’estiu a 1.500 infants i joves en risc d’exclusió social. Tindran lloc del 26 de juny al 25 d’agost, en barris de Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Salt, i també es faran estades de campaments, colònies i camps de treball en altres municipis de Catalunya.

Concretament, l’associació necessita sumar 217 persones al barri del Raval de Barcelona; 62 a Llefià i Sant Roc (Badalona); 55 a Santa Rosa, el Raval i Fondo (Santa Coloma de Gramenet); 38 a la Mina i el Besòs (Sant Adrià de Besòs) i 28 al municipi de Salt.

La directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, destaca que comptar amb el suport d’aquestes persones és fonamental per garantir que els infants i joves s’ho passin bé i vegin reforçada la seva xarxa de suport, afeblida durant les vacances: «Quan les escoles i els instituts tanquen, els nois i noies perden un espai segur i de confiança. Per això el Casal, que ja és un referent clau per al seu benestar durant el curs, a l’estiu és fonamental. Els garantim estones divertides i amb aprenentatges, una alimentació adequada i espais de reforç escolar. Amb el compromís dels voluntaris i voluntàries, sumem més mans per fer-ho possible».
Als casals d’estiu, infants i joves de 3 a 24 anys faran activitats de lleure i educatives repartits en dues tongades de tres setmanes, una entre el juny i el juliol i l’altra a l’agost. En acabat, els infants menors de 12 anys faran entre tres dies i una setmana de colònies, i els grups d’adolescents (entre 12 i 16 anys) marxaran una setmana de campaments. Pel que fa als grups de joves majors de setze anys, faran camps de treball a Cambrils, Olot i el poble de Gabàs, al Pallars Sobirà, amb una estada d’una setmana on faran tasques comunitàries en coordinació amb els ajuntaments de cada localitat.

Oportunitats, descobertes i valors

Les activitats permeten als nois i noies trencar amb la rutina, gaudir de propostes delleure que no tenen a l’abast durant les vacances, reforçar el que han après a l’escola i descobrir nous indrets i experiències més enllà de l’entorn urbà del seu barri, en contacte amb la natura. També tenen l’oportunitat de conviure amb els companys i companyes, reforçar la seva autonomia i enfortir valors i competències com la companyonia i el treball en equip. «Més enllà d’assegurar-nos que s’ho passin bé, també mantenim un seguiment de les situacions de vulnerabilitat que viuen les seves famílies, en coordinació amb els serveis socials. Les desigualtats no en fan, de vacances, i aquest acompanyament tampoc pot faltar», explica Balaguer.

Per fer voluntariat al Casal dels Infants a l’estiu només és necessari ser major de 16 anys i tenir motivació, energia i compromís. La vinculació mínima com a voluntari o voluntària és d’una o dues setmanes, en funció de l’activitat. Les persones interessades poden demanar més informació enviant un missatge de WhatsApp al número 682 20 09 11, escrivint un correu electrònic a voluntariat@casaldelsinfants.org o trucant al 933170013