El Casal dels Infants fa una crida per aconseguir 600 persones voluntàries per a les seves activitats d’estiu

L’associació oferirà casals d’estiu, colònies, campaments i camps de treball a 1.600 infants i joves en situació de vulnerabilitat

El Casal dels Infants ha llançat una crida per aconseguir 600 persones voluntàries que donin suport al seu equip d’educadors i educadores en les activitats d’estiu que oferirà al juliol i l’agost. En aquestes activitats hi participaran 1.600 infants i joves en situació de vulnerabilitat.

La directora general de l’entitat, Rosa Balaguer, ha destacat la importància de comptar amb persones que vulguin garantir el dret al lleure d’aquests nois i noies durant les vacances: “Som una entitat que des de fa 37 anys ens mou l’empenta de les persones voluntàries. En els últims mesos les desigualtats no han parat de créixer arran de la pandèmia, i molts nois i noies necessiten gaudir de l’estiu per agafar aire. Necessitem sumar gent compromesa a l’equip per fer-ho possible”.

L’associació actuarà a l’estiu a barris de cinc municipis, els mateixos on ho fa durant la resta de l’any. Concretament, necessitarà 250 persones voluntàries al barri del Raval de Barcelona; 155 a Sant Roc i Llefià (Badalona); 125 al Raval, Santa Rosa i Fondo (Santa Coloma de Gramenet); 30 al Besòs i el Maresme, el Besòs i la Mina (Barcelona i Sant Adrià de Besòs) i 40 a la ciutat de Salt.

Les activitats s’organitzaran en grups de diverses franges d’edat, dels 0 als 21 anys, i consistiran en casals d’estiu, colònies, campaments i camps de treball. Tindran com a elements centrals el lleure educatiu, les activitats d’aigua, les sortides culturals i les excursions a la natura. Un altre dels objectius serà reforçar la companyonia, el respecte mutu, la cura de la natura i l’autonomia dels nois i noies. D’altra banda, s’oferiran estones de reforç escolar per consolidar els coneixements adquirits durant el curs, i es garantirà a cada participant, com a mínim, un àpat saludable cada dia.

Per ser voluntari o voluntària del Casal dels Infants durant l’estiu només cal ser major de 16 anys i tenir ganes, energia i compromís amb la igualtat d’oportunitats. Les persones interessades poden demanar més informació enviant un missatge de WhatsApp al número 682 20 09 11, escrivint un correu electrònic a voluntariat@casaldelsinfants.org o trucant al 933170013.