El Banc dels Aliments de Barcelona supera el màxim històric de la crisi del 2008

Ja atén prop de 160.000 persones que no poden accedir a aquest dret

El Banc dels Aliments de Barcelona va tancar l’any 2014 amb una mitjana de 152.000 persones ateses cada mes, el màxim històric assolit per l’entitat i fruit de la crisi del 2008. En menys de tres mesos, el coronavirus ha fulminat aquestes xifres i en aquests moments s’estan atenent 159.089 persones.

En paral·lel, també ha augmentat el nombre d’entitats socials, que han passat de 302 a 379 en només dos mesos, degut a la posada en marxa de noves iniciatives comunitàries per donar resposta a l’emergència social.

En col·laboració amb World Central Kitchen, des de l’inici de l’estat d’alarma el Banc dels Aliments ha distribuït gairebé 175.000 àpats cuinats, una part important ha estat repartida per l’Ajuntament de Barcelona, i més de 4.000.000 kg d’aliments.

L’entitat manté en marxa diverses campanyes perquè la ciutadania pugui col·laborar-hi, com ‘Emergència COVID-19‘ o ‘Cap llar sense aliments’ i les cadenes de distribució com Lidl, BonÀrea, Caprabo o El Corte Inglés estan duent a terme campanyes virtuals de recollida, convidant als seus clients a fer una aportació econòmica o arrodonir l’import de la seva compra.