El Banc de Sang vol remuntar les reserves de sang després del Nadal

Del 12 al 19 de gener, La Marató de Donants de Sang vol aconseguir 8.000 donacions i així posar de manifest els valors de la donació, com l’altruisme i la solidaritat.

Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona tornaran a ser un any més els escenaris d’una nova edició de La Marató de Donants de Sang de Catalunya, la campanya de donació més gran de l’any. La Marató se celebra del 12 al 19 de gener als principals hospitals i el 12 i 13 de gener també al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, on es podrà donar sang per primera vegada.

El Banc de Sang i Teixits pretén aconseguir 8.000 donacions de sang per tal de remuntar la baixada de reserves, just després de Nadal on s’han reduït un 25%. A aquesta baixada de reserves cal sumar-hi l’epidèmia de grip, que es calcula que reduirà les donacions un 15%, ja que el virus impedeix donar sang durant 15 dies.

La novetat d’engany és que, a partir de la Marató, totes les persones donants rebran uns SMS quan la seva sang s’enviï a un hospital per tractar un pacient. El nou servei té com a objectiu millorar l’experiència de la donació, de manera que el donant tingui més informació del camí de la seva sang després de la seva donació.

El Banc de Sang i Teixits ha advertit que a Catalunya es necessiten cada dia 1.000 donacions per poder atendre les necessitats dels malalts i que qualsevol amb bona salut pot ser donant sempre que tingui entre 18 i 70 anys, pesi més de 50 quilos i no passi per un embaràs.

Regala caixes d’experiències per donar sang

Amb el lema “La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones”, el Banc de Sang vol posar de manifest els valors associats a la donació, com l’altruisme i la solidaritat.

Així, i imitant les caixes regal d’experiències que s’han fet populars en els darrers anys, la Marató comptarà amb la seva pròpia experiència per regalar. Els donants rebran un fullet desplegable equivalent a aquestes caixes perquè el puguin regalar a altres persones i animar-les a la donació.

Reserva hora

Totes les persones que vulguin col·laborar amb la Marató de Donants de Sang poden entrar al web i reservar hora per donar sang en un dels punts de donació que hi ha per tot Catalunya, tot i que no és imprescindible.

Font: xarxanet.org