El Banc de Sang i Teixits impulsa una nova Marató de Donants de l’11 al 19 de gener

La iniciativa pretén remuntar les reserves que han baixat per Nadal

Calen 179.000 les donacions a Barcelona per atendre les necessitats dels pacients de tot Catalunya, segons el Banc de Sang i Teixits. Per aquest motiu, l’entitat impulsa una nova Marató de Donants de Sang, que tindrà lloc durant la setmana de l’11 al 19 de gener, amb l’objectiu d’arribar a les 10.000 donacions.

Amb aquesta acció, el Banc de Sang i Teixits busca poder incrementar les reserves de sang, afectades per l’alta demanda durant les festes de Nadal. En l’última crida, del desembre, es van exhaurir les visites per donar sang a tots els hospitals de Barcelona. Per aquest motiu, l’entitat fa una altra petició als donants amb la campanya amb el lema “Fer-ho entre tots, és molt nostre”.

El tret de sortida de la Marató serà aquest el divendres 13 de gener a l’hotel monumental Avenida Palace de Barcelona, on s’hi podrà donar sang fins dissabte 14. I a més dels principals hospitals, hi haurà més de 60 col·lectes repartides arreu del territori per apropar la donació a la ciutadania.

Qui pot donar sang?

Poden donar sang totes les persones sanes que tinguin entre 18 i 70 anys i que pesin més de 50 kg. En el cas de les dones, les embarassades en queden excloses.

Les persones que mai no hagin donat sang i tinguin dubtes poden enviar un whatsapp al telèfon 677 071 756, un missatge a les xarxes socials @donarsang o trucar al telèfon 93 557 35 66. Igualment, poden escriure al mail disposat per aquest efecte utilitzant l’adreça: atencioaldonant@bst.cat.

Font: BTV/Editat per JAG