Els resultats de l’enquesta de la Fundació Galatea mostren un empitjorament en la salut de les persones treballadores del Tercer Sector a causa de la pandèmia.
El Col·legi de Treball Social de Catalunya ha informat en un comunicat que un 53,7% dels treballadors i treballadores socials asseguren no poder més amb la situació derivada de la pandèmia i un 27,1% ha admès tenir un estat de salut dolent o regular, el que representa un 14,4% més que abans que esclatés la Covid-19.
Aquestes xifres han estat recollides en una enquesta de la Fundació Galatea del mes de juliol que constata les seqüeles físiques i emocionals dels treballadors del Tercer Sector, un col·lectiu que també ha estat en primera línia de l’emergència sociosanitària.
Segons ha informat el Col·legi de Treball Social de Catalunya, la fatiga ha augmentat en les persones del sector un 36%; el dolor, un 25% i l’estrès, un 31,3%. Durant la primera onada, un 80% de les persones enquestades patia esgotament personal, mentre que al juliol, aquesta xifra va baixar fins al 66,5%.
Ja sabeu que continuem oferint el servei de #telesuport psicològic a tots els professionals de la #salut i de l’àmbit social:
900 670 777
De dilluns a divendres de 9h a 21h
https://t.co/AOeTYDg9TZ https://t.co/Lkg15LXv13
— Fundació Galatea (@FundacioGalatea) December 2, 2020
El flux de treball, augmentat arran de la demanda d’ajudes al Tercer Sector i l’acompanyament que les entitats van fer per afrontar la crisi social, va resultar en un increment d’hores treballades. El 21,7% de les persones enquestades assegura que, durant la primera onada, van treballar més de 50 hores setmanals.
L’insomni també és un dels problemes que han afrontat les persones treballadores en el Tercer Sector, amb un 53,8%, d’entre 35 i 44 anys, que es despertava espontàniament durant la nit en la primera onada de la pandèmia.
Les dades de la Fundació Galatea, recollides pel Col·legi de Treball Social de Catalunya, són una mostra de l’impacte social i personal de la Covid-19. Malgrat l’empitjorament de la salut de les persones del sector, el 77,6% no es va plantejar deixar la professió.
Font: Xarxanet.org