El 3r Sector se suma a la demanda del Govern de Catalunya a l’Estat per exigir el confinament total

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació, davant d’aquests moments d’emergència sanitària i social,  volen manifestar conjuntament cinc consideracions.

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, davant d’aquests moments d’emergència sanitària i social, i després de conèixer les propostes derivades de les compareixences del President Torra i del President del Govern espanyol Pedro Sánchez efectuades el diumenge 22, volen manifestar conjuntament les següents consideracions:
    • Se sumen a la crida al confinament total de la ciutadania que ha fet el President Torra perquè segons els científics i els experts en la matèria és l’única manera de frenar la pandèmia, com demana un informe científic amb 70 investigadors de diverses àrees vinculades a l’estudi de l’evolució del COVID-19.

_x000D_

    • De la mateixa manera que ha fet el Govern, apel·len també al compromís de país per fer-ho possible. Demanen a entitats, empreses, treballadores i treballadors, autònoms i societat civil que se sumin a aquest esforç, conscients del que significa i significarà per a tothom.

_x000D_

    • Al Tercer Sector Social estem compromeses i compromesos, al peu del canó (un 75% de les nostres treballadores fan atenció directa i ho fan 365 dies l’any/24h), prestant serveis essencials de suport a les persones més vulnerables (gent gran, persones amb discapacitat, amb problemàtiques derivades de salut mental, infància i famílies, etc.). Necessiten el compromís de totes per fer front a la pandèmia.

_x000D_

    • Se sumen també a la demanda de circuits coordinats per fer arribar equips de protecció als i les professionals del sector sanitari i social. Cal que aquests equips arribin urgentment a les entitats socials. No podem posar en risc als i les professionals, ni a les persones ateses, algunes d’elles, com la gent gran, especialment vulnerables. No oblidem que en aquests moments crítics el Tercer Sector Social està tenint un paper clau en el manteniment de serveis com els d’atenció domiciliària, recursos i centres residencials, centres d’acolliment, menjadors socials i repartiment d’àpats a domicilis, dispositius d’atenció a persones sense sostre, entre molts altres.

_x000D_

    • Finalment, alerten que també en el nostre sector l’evolució de la pandèmia està implicant una mancança important de professionals. Demanem suport per trobar els mecanismes necessaris per reforçar els equips d’atenció directa als diversos col·lectius als quals donen servei.

_x000D_

Necessiten blindar l’atenció a les persones més vulnerables i insten a les autoritats autonòmiques i estatals a seguir impulsant mesures econòmiques per assegurar al màxim el manteniment de l’ocupació i garantir la sostenibilitat econòmica de les entitats socials del país, sobre les quals reposa un dels pilars de l’estat del benestar.